ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛ.Σ. Θήβας: «Για ποιο λόγο το 2ο Νηπιαγωγείο Θήβας δε λειτουργεί εδώ και πάνω από 4 χρόνια;»

Λ.Σ. Θήβας: «Για ποιο λόγο το 2ο Νηπιαγωγείο Θήβας δε λειτουργεί εδώ και πάνω από 4 χρόνια;»

Λ.Σ. Θήβας: «Για ποιο λόγο το 2ο Νηπιαγωγείο Θήβας δε λειτουργεί εδώ και πάνω από 4 χρόνια;»

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στο 2ο νηπιαγωγείο Θήβας, θέτοντας το ερώτημα «Για ποιο λόγο το 2ο Νηπιαγωγείο Θήβας δε λειτουργεί εδώ και πάνω από 4 χρόνια;»

Η Λ.Σ. επισήμανε πως «Το κτήριο όπου στεγαζόταν στην οδό Ηλέκτρας κρίθηκε πριν 4 περίπου χρόνια ως ακατάλληλο», ενώ συμπλήρωσε στη συνέχεια πως «Από τότε μέχρι σήμερα, τα νήπια της συγκεκριμένης περιοχής διασκορπίζονται σε διάφορα άλλα Νηπιαγωγεία, με τα περισσότερα να συστεγάζονται άτυπα στο 4ο Νηπιαγωγείο στο Πυρί», η κατάσταση του οποίου «είναι κυριολεκτικά απαράδεκτη, λόγω του ότι αντικειμενικά δεν επαρκούν οι αίθουσες.»

Αναλυτικότερα, η Λ.Σ. ανέφερε:

«Για ποιο λόγο το 2ο Νηπιαγωγείο Θήβας δε λειτουργεί εδώ και πάνω από 4 χρόνια;

Το 2ο Νηπιαγωγείο Θήβας αφορά τους κατοίκους του μισού κέντρου της πόλης.

Το κτήριο όπου στεγαζόταν στην οδό Ηλέκτρας κρίθηκε πριν 4 περίπου χρόνια ως ακατάλληλο.

Από τότε μέχρι σήμερα, τα νήπια της συγκεκριμένης περιοχής διασκορπίζονται σε διάφορα άλλα Νηπιαγωγεία, με τα περισσότερα να συστεγάζονται άτυπα στο 4ο Νηπιαγωγείο στο Πυρί.

Η κατάσταση ειδικά στο 4ο Νηπιαγωγείο είναι κυριολεκτικά απαράδεκτη, λόγω του ότι αντικειμενικά δεν επαρκούν οι αίθουσες.

Το τελευταίο έτος οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Νηπιαγωγείων κατέβαλαν εντατικές προσπάθειες προς τη Δημοτική Αρχή ώστε να δοθεί τόσο προσωρινή, όσο και οριστική λύση στη στέγαση του σχολείου.

Μετά από πιεστικές ερωτήσεις προς τον κ. Αναστασίου, εκείνος παραδέχθηκε ότι υφίσταται χωροθετημένο οικόπεδο για την ανέγερση του σχολείου, δίπλα από το 1ο Γυμνάσιο Θήβας.

Στο σημείο αυτό υφίσταται επιπλέον αυθαίρετο ιδιωτικό κτήριο, το οποίο πρέπει να κατεδαφιστεί για να «απελευθερωθεί» ο χώρος του σχολείου.

Με δυο λόγια, η Δημοτική Αρχή απλώς παρακολουθεί εδώ και 4 χρόνια ένα πρόβλημα να σέρνεται, χωρίς να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εξεύρεση λύσης.

Για μία Δημοτική αρχή στο πλευρό των δημοτών, τα πράγματα είναι απλά και αυτονόητα:

- Αμεσες κι εντατικές ενέργειες για την απελευθέρωση του χώρου ανέγερσης του 2ου Νηπιαγωγείου και τη δρομολόγηση της κατασκευής του.

- Αμεσες κι εντατικές ενέργειες για την εξεύρεση χώρου για την προσωρινή στέγαση του Νηπιαγωγείου.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι