ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛαϊκή Συσπείρωση Θήβας: «Υπάρχει σχολικό κτίριο για ΑμεΑ χωρίς τουαλέτες ΑμεΑ; Υπάρχει»

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Λαϊκή Συσπείρωση  Δήμος Θηβαίων 

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας: «Υπάρχει σχολικό κτίριο για ΑμεΑ χωρίς τουαλέτες ΑμεΑ; Υπάρχει»

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας: «Υπάρχει σχολικό κτίριο για ΑμεΑ χωρίς τουαλέτες ΑμεΑ; Υπάρχει»

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η Λ.Σ. Θήβας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης που βρίσκεται στο Λουτουφί, το οποίο φιλοξενεί άτομα με αναπηρία, υπογραμμίζοντας πως το Ε.Ε.Ε.Κ. δεν διαθέτει τουαλέτες για ΑμεΑ, ενώ επισήμανε πως «Ακόμη χειρότερα, στο Ειδικό Δημοτικό Θήβας, δεν έκρινε αναγκαίο να κατασκευάσει ράμπα στην κύρια είσοδο του Σχολείου, η οποία είναι με σκαλιά (φωτο 3) και στην οποία καταλήγει η διάβαση πεζών του παρακείμενου δρόμου.»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αναλυτικότερα, η Λ.Σ. Θήβας ανέφερε:

«Στο Λουτουφί λειτουργεί το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο φιλοξενεί άτομα με αναπηρία. Το περίεργο με αυτό το Εργαστήριο είναι πως δεν διαθέτει τουαλέτες για ΑμεΑ. Το ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Αναστασίου δεν έκρινε σκόπιμο να φτιάξει τουαλέτες, τους 48 μήνες της θητείας του.

Ακόμη χειρότερα, στο Ειδικό Δημοτικό Θήβας, δεν έκρινε αναγκαίο να κατασκευάσει ράμπα στην κύρια είσοδο του Σχολείου, η οποία είναι με σκαλιά (φωτο 3) και στην οποία καταλήγει η διάβαση πεζών του παρακείμενου δρόμου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν έκρινε επίσης αναγκαίο να αντικαταστήσει τα φθαρμένα και επικίνδυνα παγκάκια στο προαύλιο του ίδιου Σχολείου (φωτό 2) και να διαμορφώσει το κράσπεδο στη δεύτερη είσοδο του (φωτο 1), όπου φοιτούν ανήλικοι μαθητές ΑμεΑ, οι οποίοι μετακινούνται με ειδικό αμαξίδιο.

Τέλος, σε σχέση με την αντισεισμική προστασία, όπως πληροφορηθήκαμε πριν λίγες ημέρες (προεκλογικά) και αφού έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, δηλαδή κατόπιν εορτής, προγραμματίστηκε να διενεργηθεί δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος σε ορισμένα σχολικά κτίρια.

Είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε την κατάσταση στο Δήμο Θηβαίων, ώστε η επόμενη δημοτική αρχή να κάνει ουσιαστικά έργα, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας, κάνουμε την πραγματική αλλαγή! Για έναν Δήμο στο πλευρό του λαού!»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.