ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΞανά Δήμαρχος Θηβαίων ο Γιώργος Αναστασίου με 50,69%

(copyright: Radiothiva.gr)

Ξανά Δήμαρχος Θηβαίων ο Γιώργος Αναστασίου με 50,69%

Ξανά Δήμαρχος Θηβαίων ο Γιώργος Αναστασίου με 50,69%

«Σήμερα νίκησε η Θήβα», τόνισε ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Θηβαίων

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, σημειώθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, με το Υπουργείο Εσωτερικών να δίνει στη δημοσιότητα, τα μέχρι τώρα, αποτελέσματα, τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους Δήμους.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε στις δημοτικές εκλογές στη Βοιωτία, όπου στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, με 100% ενσωμάτωση, ο κ. Γιώργος Αραπίτσας, με τον συνδυασμό «Πρώτα ο Δημότης» είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με 3.952 ψήφους, ποσοστό 61,23%. Στην δεύτερη θέση είναι ο κ. Γιαννακόπουλος Γεώργιος, με τον συνδυασμό «Βήμα μπροστά», που απέσπασε 32,69% των ψήφων, ήτοι 2.110. Στην τρίτη θέση είναι ο κ. Γεώργιος Μπούτσικος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου-Θεσπιέων», με 392 ψήφους, ήτοι το 6,07%.

Στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, με 100% ενσώματη, επανεκλέγει ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σταθάς, με τον συνδυασμό «Ενεργοί Δημότες», που απέσπασε 3.075 ψήφους, ήτοι το 67,52%. Στην δεύτερη θέση είναι η κ. Ιγγλέζου Ευσταθία, με τον συνδυασμό «Συμμαχία Δημοτών», με 914 ψήφους, ήτοι 20,07% των ψήφων. Στην τρίτη θέση είναι ο κ. Σιδηράς Γεώργιος, με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας», με 565 ψήφους, ήτοι 12,41%.

Στον Δήμο Θηβαίων, με 98,55% ενσωμάτωση, μεγάλος νικητής ήταν ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, με τον συνδυασμό «Δήμος Πολιτών». Ο κ. Αναστασίου απέσπασε 8.657 ψήφους, ήτοι το 50,69%. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο κ. Αλέκος Στάικος, με τον συνδυασμό «Συνεργασία για την Ανάπτυξη», με 5.678 ψήφους, ήτοι 33,24%, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο κ. Αντώνης Τουλουμάκος, με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας», όπου απέσπασε το 16,07%, ήτοι 2.745 ψήφους.

Ο κ. Αναστασίου, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά την επανεκλογή του, ανέφερε πως «Σήμερα νίκησε η Θήβα», ευχαριστώντας όλους όσους τον στήριξαν, τα μέλη της παράταξης και τους εθελοντές, καθώς και όσους πολίτες των εμπιστεύθηκαν ξανά με την ψήφο τους, σημειώνοντας πως ήταν μια μεγάλη και καθαρή εκλογική νίκη. Μιλώντας στην κάμερα του radiothiva.gr, επισήμανε πως θα «σηκώσουμε πάλι τα μανίκια μας, […] και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλό του Δήμου, όλων, γιατί ήταν μια νίκη ξεκάθαρη, μια νίκη όμως όλων των πολιτών και αυτών που μας ψήφισαν και αυτών που δεν επέλεξαν να μας ψηφίσουν.»

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δήμος Πολιτών» επισκέφθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Ανάπτυξη», κ. Αλ. Στάικος, όπου συνεχάρη τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Αναστασίου, όπου ο Δήμαρχος Θηβαίων τόνισε πως θα πρέπει να είναι ενωμένοι την επόμενη ημέρα των εκλογών, καθώς, όπως ανέφερε και στην προεκλογική του ομιλία, «αντίπαλός μας δεν είναι οι άλλες παρατάξεις, είναι τα προβλήματα του τόπου». Με την σειρά του ο κ. Στάικος ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Αναστασίου, και δεσμεύτηκε πως θα σταθεί δίπλα στην δημοτική αρχή, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας πως ο αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου.

Στον Δήμο Λεβαδέων ο νυν Δήμαρχος, κ. Ι. Ταγκαλέγκας, βρέθηκε στην δεύτερη θέση της εκλογικής μάχης με τον συνδυασμό «Συμφωνία Προοπτικής», με ενσωμάτωση 98,55%, αποσπώντας 35,65% των ψήφων, ήτοι 6.259, ενώ μεγάλος νικητής ήταν ο κ. Δημήτρης Καραμάνης, με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Σελίδα», όπου απέσπασε 7,989 ψήφους, ήτοι το 45,51%, ενώ στην τρίτη θέση είναι η κ. Λαμπρινή Γερονικολού, με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς», όπου απέσπασε το 18,84%, ήτοι 3.307 ψήφους.

Στον Δήμο Ορχομενού, ο κ. Γεώργιος Τζαβάρας, με τον συνδυασμό «Ενότητα με το βλέμμα στο μέλλον», είναι στην πρώτη θέση, με ενσωμάτωση 89,66%, έχοντας πάρει 3.331 ψήφους, ήτοι το 50,62%, ενώ ο νυν Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Βούλα Καραλή, με τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση τώρα!», έχει 3.096 ψήφους, ήτοι το 47,05%, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο κ. Λουκάς Γκικόπουλος, με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού», με 153 ψήφους, ήτοι το 2,33%.

Τέλος, στον Δήμο Τανάγρας, με ενσωμάτωση 100%, μεγάλος νικητής ήταν ο επανεκλεγείς Δήμαρχος, κ. Βασίλης Περγάλιας, με τον συνδυασμό «Εμείς η κοινωνία», που απέσπασε το 52,89%, ήτοι 5.451 ψήφους, με τον κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, με τον συνδυασμό «Ανανέωση & Προοπτική», να είναι στην δεύτερη θέση, με 42,91%, ήτοι 4.423 ψήφους. Τελευταίος είναι ο κ. Μιχαήλ Γιαλούρης, με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Τανάγρας», με ποσοστό 4,20%, ήτοι 433 ψήφους.  

Σημαντικό ενδιαφέρον υπήρχε και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου επανεκλέχθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, με τον συνδυασμό «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας», έχοντας αποσπάσει το 48,34%, ήτοι 144.618 ψήφους, με ενσωμάτωση 99,34%. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο κ. Απόστολος Γκλέτσος, με τον συνδυασμό «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση», έχοντας πάρει το 24,89%, ήτοι 74.465 ψήφους. Στη συνέχεια βρίσκεται ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, με τον συνδυασμό «Στερεά Περιφέρεια», με 10,97%, ήτοι 32.823 ψήφους. Στην τέταρτη θέση είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπασδέκης, με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», με ποσοστό 8,96%, ήτοι 26,792 ψήφους, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο κ. Λουκάς Αποστολίδης, με τον συνδυασμό «Πατρίδα μας η Στερεά», με ποσοστό 6,84%, ήτοι 20.463 ψήφους.

Ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και ψήφισαν δυναμικά για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας! Ευχαριστώ για την τιμή, για την εμπιστοσύνη, για την αγάπη σας, που αποτυπώθηκαν σε ένα τόσο ηχηρό εκλογικό αποτέλεσμα!

Οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους 114 υποψηφίους του συνδυασμού μας «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» για το ήθος και το πάθος τους, που έφερε την επιτυχία στον αγώνα μας. Στους πολύτιμους συνεργάτες μου, που είναι πάντα οι αφανείς ήρωες στην προσπάθειά μας. Και φυσικά στην οικογένειά μου, που με στηρίζει και μου δίνει την έμπνευση της δημιουργίας.

Στη μάχη της επόμενης μέρας δεν περισσεύει κανείς. Οι χτεσινοί αντίπαλοι είναι για μένα οι αυριανοί συνεργάτες και τους καλώ από αυτή κιόλας τη στιγμή να συνταχθούμε μαζί για το καλό των συμπολιτών μας!

Αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά, όλοι μαζί, και φέραμε πολλές και μεγάλες νίκες για τη Στερεά Ελλάδα. Και πάλι μαζί θα αγωνιστούμε για να υλοποιήσουμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό. Και πάλι μαζί, θα αγωνιστούμε για να δυναμώσουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Σας κοιτώ στα μάτια και δεσμεύομαι ότι και η σημερινή, η εκλογική μας νίκη, θα είναι μία ακόμη νίκη που θα ανήκει σε εσάς, τις Στερεοελλαδίτισσες και τους Στερεοελλαδίτες. Μια νίκη για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερες μάχες γι’ αυτόν τον τόπο. Για να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα μπροστά. Για να εξασφαλίσουμε όλα αυτά που αξίζουν και δικαιούνται τα παιδιά μας».

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι