ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕκδηλώσεις εορτασμού του Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγ. Αρτεμίου στη Στερεά Ελλάδα

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: Στερεά Ελλάδα  Αστυνομία  Εκκλησία 

Εκδηλώσεις εορτασμού του Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγ. Αρτεμίου στη Στερεά Ελλάδα

Εκδηλώσεις εορτασμού του Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγ. Αρτεμίου στη Στερεά Ελλάδα

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Στις 20 Οκτωβρίου εορτάζεται ο Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρας Αγ. Αρτέμιος, ενώ με απόφαση της Πολιτείας, η ίδια ημέρα έχει θεσμοθετηθεί ως «Ημέρα της Αστυνομίας».

Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023, στη Λαμία, τελέστηκε, το πρωί, δοξολογία, μετ’ αρτοκλασίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κκ Συμεών και αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Ανάλογες δοξολογίες τελέστηκαν, σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Δικαστικών Αρχών, του Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς του εν ενεργεία προσωπικού.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι