ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚαταδίωξη της αστυνομίας στη Βοιωτία κατέληξε με έναν 17χρονο νεκρό - Επεισόδια στη Θήβα - Δηλώσεις του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για το συμβάν

Καταδίωξη της αστυνομίας στη Βοιωτία κατέληξε με έναν 17χρονο νεκρό - Επεισόδια στη Θήβα - Δηλώσεις του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για το συμβάν

Καταδίωξη της αστυνομίας στη Βοιωτία κατέληξε με έναν 17χρονο νεκρό - Επεισόδια στη Θήβα - Δηλώσεις του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για το συμβάν

Γ. Οικονόμου: «Οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.»

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Το βράδυ του Σαββάτου, 11 Νοεμβρίου 2023, ένα Ι.Χ.Ε. εντοπίστηκε, από την ΕΛ.ΑΣ., να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην Ε.Ο. Λιβαδειάς-Θηβών, και αφού δεν συμμορφώθηκε με ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης, ξεκίνησε καταδίωξη από την αστυνομία, η οποία σταμάτησε στο Λεοντάρι Βοιωτίας, όπου, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το όχημα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Στα πλαίσια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε., ο 17χρονος Ρομά που οδηγούσε το όχημα, κάτω από ακόμη αδιευκρίνιστες συνθήκες, τραυματίστηκε από πυροβολισμό και έχασε τη ζωή του.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος, σημειώνοντας πως είναι υπό διεύρυνση οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Το απόγευμα της Κυριακής, περίπου στις 18:00, ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται επεισόδια στη Θήβα, όπου μια μεγάλη ομάδα Ρομά, περίπου 60 άτομα, άρχισαν να βάζουν φωτιές και να πετούν πέτρες στην «γέφυρα του τρόμου» στο Πυρί Θήβας. Στο σημείο έσπευσε μια σχετικά μικρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. που απωθούσε τους Ρομά, όμως μετά από λίγη ώρα αυτοί έβγαιναν ξανά στον δρόμο και συνέχιζαν να πετούν πέτρες, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως ζημιές υπέστησαν και οχήματα στη περιοχή. Αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε για αρκετές ώρες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023:

«Βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου ?μεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός ωστόσο και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.»

Η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του 17χρονου θανόντος στη Βοιωτία. Ο θάνατος ενός νεαρού ανθρώπου αποτελεί τραγικό γεγονός. Οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό, είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ, που δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών, οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής, ακόμη και σε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει ομολογουμένως αυξημένος κίνδυνος δυστυχούς κατάληξης. Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι