ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔράσεις για την Δημοκρατία και την Συμπερίληψη πραγματοποίησε το 3ο ΓΕΛ Θήβας

ΘΗΒΑ

#TAGS: Θήβα  Σχολεία 

Δράσεις για την Δημοκρατία και την Συμπερίληψη πραγματοποίησε το 3ο ΓΕΛ Θήβας

Δράσεις για την Δημοκρατία και την Συμπερίληψη πραγματοποίησε το 3ο ΓΕΛ Θήβας

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας μαθητών Erasmus+, πραγματοποιήθηκαν, από 13 έως 17 Νοεμβρίου 2023, από το 3ο ΓΕ.Λ. Θήβας, δράσεις με θέμα την Δημοκρατία και την Συμπερίληψη.

Το σχολείο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επεσήμανε πως με χαρά υποδέχτηκε εταίρους από σχολεία της Πορτογαλίας και της Σλοβακίας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Οι μαθητές από το εξωτερικό φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών του 3ου ΓΕ.Λ. και ακολούθησε η εβδομάδα δράσεων.

Την Δευτέρα και την Τετάρτη οι μαθητές εργάστηκαν στον χώρο του σχολείου, ενώ την Τρίτη είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Αθήνα, τον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο της Ακρόπολής και την Πλάκα. Την Πέμπτη περιηγήθηκαν στην Αρχαία Κόρινθο και στην πόλη της Κορίνθου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου με την εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια από την Επέτειο του Πολυτεχνείου στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, όπου οι μαθητές του 3ου ΓΕ.Λ. παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα «Στον δρόμο της Δημοκρατίας» και με επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης των Θηβών.

Στο τέλος της ανακοίνωσης, το 3ο ΓΕΛ ευχαρίστησε «πολύ τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τον Σύλλογο διδασκόντων και τους φορείς που συνέβαλαν σημαντικά με την στήριξη τους στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος!»