ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Έπεσαν» οι υπογραφές για μελέτες έργων διαχείρισης αστικών λυμάτων οικισμών της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων

«Έπεσαν» οι υπογραφές για μελέτες έργων διαχείρισης αστικών λυμάτων οικισμών της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων

«Έπεσαν» οι υπογραφές για μελέτες έργων διαχείρισης αστικών λυμάτων οικισμών της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Τανάγρας ανακοίνωσε ότι ο Δήμαρχος, κ. Β. Περγάλιας, υπέγραψε μαζί με τον νόμιμο εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας «HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε», η οποία αναδείχθηκε μειοδότης, την σύμβαση που αφορά το έργο: «Μελέτες έργων διαχείρισης αστικών λυμάτων οικισμών της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων».

Αναλυτικότερα, το συνολικό κόστος του έργου, βάσει του αρχικού προϋπολογισμού του, ανέρχεται στα 775.868,55 ευρώ, πλέον 24 % Φ.Π.Α και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και από ίδιους πόρους του Δήμου Τανάγρας.

Τα εν λόγω έργα, αφορούν τις μελέτες για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Πύλης, Σκούρτων, Πάνακτου, Πράσινου και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων - συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών συνδέσεων, των αγωγών μεταφοράς των αστικών λυμάτων, μετά των απαραίτητων αντλιοστασίων, στην προτεινόμενη ΕΕΛ, και την κατασκευή της ΕΕΛ για την επεξεργασία των λυμάτων των οικισμών αυτών.

Η προθεσμία περαίωσης του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε δεκατέσσερις (14) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Οι οικισμοί της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων στερούνται δίκτυο συλλογής ακαθάρτων και οποιασδήποτε εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων με τη συχνή εκκένωση των βόθρων αλλά και ενδεχόμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση, λόγω της πιθανής απόρριψης των ανεπεξέργαστων λυμάτων στο περιβάλλον, που συνεπάγεται τη ρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών υδροφόρων και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, δηλώνει ότι:

«Ξεκινά ένα ακόμη σημαντικό έργο για να παραχθεί το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για να υλοποιηθούν έργα υποδομών στη Δ.Ε. Δερβενοχωρίων, τα οποία θα συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης υγρών αποβλήτων, προάγοντας τις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφόρου ανάπτυξης.

Συνεχίζουμε απρόσκοπτα να επενδύουμε σε έργα ουσίας και να υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομών στον Δήμο μας, θέτοντας τα θεμέλια για τον μετασχηματισμό του τόπου μας.

Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να βελτιώσουμε τις υγειονομικές συνθήκες και να αλλάξουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή».

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι