ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕρώτηση Κοτρωνιά στον Υπ. Δικαιοσύνης για την επανέναρξη των εργασιών συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας

Ερώτηση Κοτρωνιά στον Υπ. Δικαιοσύνης για την επανέναρξη των εργασιών συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας

Ερώτηση Κοτρωνιά στον Υπ. Δικαιοσύνης για την επανέναρξη των εργασιών συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας της Ν.Δ., κ. Γ. Κοτρωνιάς κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γ. Φλωρίδη, όπου αναφέρθηκε στο θέμα της επανέναρξης εργασιών συντήρησης Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας. Ο κ. Κοτρωνιάς σημείωσε τα προβλήματα που παρουσιάζει το εν λόγω κτίριο, και έθεσε το ερώτημα για το αν το Υπουργείο θα συνεχίσει τις εργασίες επισκευής που διακόπηκαν.

Ο κ. Κοτρωνιάς, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στην Ερώτηση, σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Με Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδη έθεσα το ζήτημα της επανέναρξης εργασιών συντήρησης Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.

Με αφορμή και επιστολή του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, επισημαίνω τα προβλήματα που παρουσιάζει το ιστορικό κτίριο που στεγάζονται τα Δικαστήρια Λαμίας, λόγω της πλημμελούς ή και ανύπαρκτης συντήρησής του.

Τονίζω το γεγονός ότι, από το 2014, όταν ακόμα ήμουν Δήμαρχος Λαμιέων, τοποθετήθηκαν σκαλωσιές εξωτερικά του κτιρίου με σκοπό την αποκατάστασή του η οποία μέχρι σήμερα, το 2023, δεν έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα την χειροτέρευση της κατάστασης, την απαξίωση του κτιρίου και την απομείωση της λειτουργικότητάς του.

 Ερωτώ τον Υπουργό εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η συνέχιση των εργασιών επισκευής που διακόπηκαν, σε πόσο χρόνο θα είναι έτοιμες οι επικαιροποιημένες μελέτες, σε πόσο χρόνο θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής και αν υπάρχει η πρόθεση ενίσχυσης των πιστώσεων εφόσον οι ανάγκες έχουν πλέον πολλαπλασιασθεί.»