ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝέα ερώτηση Μουλκιώτη για τη ΛΑΡΚΟ. Καμία απάντηση για τους εργαζόμενους

Νέα ερώτηση Μουλκιώτη για τη ΛΑΡΚΟ. Καμία απάντηση για τους εργαζόμενους

Νέα ερώτηση Μουλκιώτη για τη ΛΑΡΚΟ. Καμία απάντηση για τους εργαζόμενους

Γράφει ο Γ.Γ.

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Σφοδρά πυρά Μουλκιώτη κατά της κυβέρνησης για το μέλλον των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καθώς πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία παράτασης των συμβάσεων εργασίας τους, στα τέλη του έτους.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητώντας ενημέρωση για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα των θέσεων εργασίας του εργοστασίου που βρίσκεται σε πλήρη "ακινησία", ο αρμόδιος υπουργός απάντησε με το νομικό πλαίσιο που διέπει γενικότερα την επιχείριση.

Οι εργαζόμενοι προφανώς και απαιτούν νέα ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους, καθώς μέχρι τα τέλη του έτους δεν θα έχει αποφανθεί το ΣτΕ στην προσφυγή της ιρλανδικής CMI σχετικά με την κατακύρωση των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ και του Ειδικού Διαχειριστή για την πώληση της ΛΑΡΚΟ στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AD Holdings.

Οι 900 περίπου εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν απολυθεί από τον Ειδικό Διαχειριστή, έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους και έχουν επαναπροσληφθεί με μηνιαίες συμβάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της βιομηχανίας στον νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος και θα επιλέξει με πόσους εργαζόμενους θα λειτουργήσει τη ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μουλκιώτης το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει και θα επανέλθει με νεότερη ερώτηση για την τύχη των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι