ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕρώτηση Τραμπάκουλου στον Δήμαρχο Θηβαίων για το ζήτημα των Ρομά

(copyright: Radiothiva.gr)

Ερώτηση Τραμπάκουλου στον Δήμαρχο Θηβαίων για το ζήτημα των Ρομά

Ερώτηση Τραμπάκουλου στον Δήμαρχο Θηβαίων για το ζήτημα των Ρομά

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θηβαίων, κ. Ηλ. Τραμπάκουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στην ερώτηση που έκανε προς τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, με αφορμή το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του 17χρονου.

Ο κ. Τραμπάκουλος στηλίτευσε την δημοτική αρχή, για την «παντελή έλλειψη πρωτοβουλιών την τελευταία 4ετία για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη και τα χωριά της περιοχής εξαιτίας της παραβατικότητας μερίδας πολιτών Ρομά.», ενώ ζήτησε εξηγήσει για τη μη μετεγκατάσταση.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τραμπάκουλος έγραψε στο Facebook:

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Με αφορμή το τραγικό συμβάν με τον 17χρονο και τα επεισόδια που ακολούθησαν στη Θήβα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων της 29ης Νοεμβρίου άσκησα κριτική στη δημοτική αρχή για την παντελή έλλειψη πρωτοβουλιών την τελευταία 4ετία για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη και τα χωριά της περιοχής εξαιτίας της παραβατικότητας μερίδας πολιτών Ρομά.  

Ζητήθηκαν εξηγήσεις για τη μη μετεγκατάσταση και ασκήθηκε κριτική στην κυβέρνηση για την απραξία που επέδειξε σε ζητήματα αστυνόμευσης, εκπαίδευσης, εργασίας, στεγαστικής πολιτικής κλπ.

Αναφέρθηκα στην πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών για ανάλογη περίπτωση καθώς και για την πίεση που οφείλει να ασκηθεί ώστε να μη μείνουν για άλλη μια φορά υποσχέσεις οι 10 αστυνομικοί που έταξε ότι θα έρθουν άμεσα στη Θήβα ο αρμόδιος υπουργός.

Η τοποθέτηση έδωσε αφορμή να τοποθετηθούν επί του θέματος αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις. Ο κ. Αναστασίου διαφώνησε με την κριτική που του έγινε. Μάς ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για το ζήτημα μετεγκατάστασης των Ρομά και ότι οι προϋποθέσεις του νόμου για νέα μετεγκατάσταση είναι πολύ δύσκολες. Υποσχέθηκε ότι στην επόμενη θητεία του θα είναι ψηλά η επίλυση του προβλήματος.

Εδώ είμαστε και θα παρακολουθούμε και εκτός δημοτικού συμβουλίου τις εξελίξεις.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι