ΑρχικήΑθλητικάΤμήματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Τμήματα Υποδομής

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

#TAGS: Γιώργος Αγγέλου  Ποδόσφαιρο 

(copyright: PEXEL)

Τμήματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Τμήματα Υποδομής

Τμήματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Τμήματα Υποδομής

Γράφει ο Γιώργος Αγγέλου

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Το radiothiva.gr και η εφημερίδα «Η ΣΚΥΤΑΛΗ» φιλοξενούν την στήλη «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ» κάθε Παρασκευή με αρθρογραφία που θα αφορά το αναπτυξιακό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με συνεργάτη τον Βοιωτό προπονητή Γιώργο Αγγέλου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ....

Απο τον Γιώργο Αγγέλου 


Τμήματα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε Τμήματα Υποδομής                                

Σήμερα θα πάρουμε ένα πολύ απλό και σύντομο δείγμα , για το πως οι ομάδες του εξωτερικού, δουλεύουν εξειδικευμένα στη λεπτομέρεια, προκειμένου να έχουν , ένα όσο το δυνατόν καλύτερο Ανθρώπινο Τεχνικό Δυναμικό στις υποδομές τους, το οποίο σε βάθος χρόνου θα χτίσει με τέτοιο τρόπο τη δουλειά του, ώστε να φέρνει αποτέλεσμα.

Πολλές γνωστές ομάδες ανα΄τον πλανήτη, είναι πραγματικά οργανωμένες σε όλα τα θέματα , δουλεύουν βάσει πλάνου, κάτω από τις οδηγίες και την επιτήρηση του Τεχνικού τους Διευθυντή.

Οι μεγάλες ομάδες και εννοώ τα πολύ μεγάλα club,   λόγω μπατζετ και ονόματος, μπορούν για όλα τα τμήματά τους, να προσλαμβάνουν τους καλύτερους, τους πιο καταρτισμένους, τους πιο έμπειρους και γενικότερα τις αυθεντίες στον τομέα τους.

Όλο αυτό που συζητάμε, έχει να κάνει κυρίως με τα τμήματα υποδομής και τη γενικότερη δουλειά, για να δημιουργηθούν καλοι νέοι ποδοσφαιριστές και κατ΄επέκταση, καλές μελλοντικά ομάδες.   

Κάποιοι σύλλογοι όμως , για να μπορέσουν να πετύχουν πράγματα και δεν έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια και φυσικά τις προσβάσεις σε ιδιαίτερα καταρτισμένους ανθρώπους, προσπαθούν μέσα από οργανωμένη και ψαγμένη διαδικασία, να βρουν τα κατάλληλα άτομα για τους κάνουν τη δουλειά.Πάνε δηλαδή, με σχέδιο.

Αυτά τα άτομα όμως που βρίσκουν, κοιτάζουν να τα βοηθήσουν, να τους δώσουν εφόδια, να τα εκπαιδεύσουν και όχι αν δεν δουν άμεσα αυτό που θέλουν, να τους ''απολύουν'', όπως έχουμε δει συχνά-πυκνά να γίνεται στα μέρη μας, ακόμα και στο ποδόσφαιρο, των αναπτυξιακών ηλικιών.

Σχεδιάζουν λοιπόν πράγματα, μέσω του τμήματος ''Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού'' που διαθέτουν, για την πρόσληψη ικανών προπονητών για την Ακαδημία τους και όχι μόνο προπονητών, αλλά και προπονητών fitness, προπονητών τερματοφυλάκων, αναλυτών και τα τελευταία χρόνια και ψυχολόγων.

Μόλις τους προσλάβουν όμως, τους βοηθούν σαν υπάρχον προσωπικό, να αναπτυχθούν, παρέχοντας τους, ευκαιρίες πολύ σοβαρής και ποιοτικής επιμόρφωσης, με σκοπό το καλύτερο μέλλον για το σύλλογο τους.

Το έργο του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, εκτείνεται από τον εντοπισμό ταλαντούχων νεαρών προπονητών έως την αξιολόγηση των αναγκών προσωπικής ανάπτυξης αυτών που ήδη έχουν, όπως και την οργάνωση εκπαίδευσης από ειδικούς παρόχους.

Διατηρούν επίσης πολύ έντονους δεσμούς με τοπικά Πανεπιστήμια, παρέχοντάς τους εξειδικευμένο υλικό για το πως δουλεύουν στην ελίτ του ποδοσφαίρου, βοηθώντας τους προπονητές των Ακαδημιών να εξελίξουν την καριέρα τους βρίσκοντας τους θέσεις για ακρόαση και διάλογο, σε ποιοτικά πανεπιστημιακά μαθήματα, που πέρα από το ποδόσφαιρο, έχουν να κάνουν με την μεθοδολογία διαφόρων μοντέλων προπόνησης , την ψυχολογία, την φιλοσοφία, την αυτοβελτίωση, την εργοφυσιολογία, την ποιοτική ανάλυση δεδομένων, τις νόρμες για την φυσική κατάσταση, τη διατροφή, τα ιατρικά θέματα, το man management, την εκμάθηση ξένων γλωσσών και πολλά άλλα θέματα.   

Το σημερινό κείμενο, είναι ένα πολύ μικρό δείγμα, για να μας δώσει να καταλάβουμε, ότι το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, πανευρωπαϊκά, αλλά και παγκόσμια, εξελίσσεται, προχωρά, ανανεώνεται, ψάχνει νέους δρόμους, επενδύει στις λεπτομέρειες και το ερώτημα είναι ''εδώ στην πατρίδα μας τι γίνεται...; '' .

Η Πορτογαλία, το Βέλγιο , η Ολλανδία, η Δανία κλπ , πληθυσμιακά, είναι στα δικά μας όρια, ποδοσφαιρικά όμως μας χωρίζει ένα χάος..!

Σίγουρα πάντως, στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και τίποτα, δεν είναι τυχαίο.

Γιώργος Αγγέλου

προπονητής ποδοσφαίρου UEFA B'

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι