ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠροχωρούν οι διαδικασίες για τις παιδικές χαρές σε Χώστια, Λουτουφί και Νεοχωράκι του Δήμου Θηβαίων

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Θωμάς Κιούσης  Δήμος Θηβαίων 

(copyright: PIXABAY)

Προχωρούν οι διαδικασίες για τις παιδικές χαρές σε Χώστια, Λουτουφί και Νεοχωράκι του Δήμου Θηβαίων

Προχωρούν οι διαδικασίες για τις παιδικές χαρές σε Χώστια, Λουτουφί και Νεοχωράκι του Δήμου Θηβαίων

Γράφει ο Θωμάς Κιούσης

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ένα βήμα μπροστά στις διαδικασίες για τις τρεις παιδικές χαρές σε Χώστια, Λουτουφί, Νεοχωράκι του δήμου Θηβαίων, έγινε με την ανάδειξη της αναδόχου εταιρίας για την κατασκευή του έργου.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο έθεσα για ακόμα μία φορά το θέμα και ενημερωθήκαμε για την εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον να αναλάβει το έργο.

Μετά από άκαρπους διαγωνισμούς που προηγήθηκαν, η δημοπράτηση, ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, αφού πέρασε από την οικονομική επιτροπή του δήμου, έγινε η πρόσκληση και κατατέθηκε προσφορά από την κατασκευάστρια εταιρία.

Είχε προηγηθεί στις 12/4/2023, η προέγκριση για την υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μια θετική εξέλιξη στην πορεία υλοποίησης, για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 250.157,18 ευρώ που θα κατασκευαστεί ως ενιαία εργολαβία και για τις τρεις παιδικές χαρές, το οποίο έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας εδώ και αρκετά χρόνια.

Τα βήματα που απομένουν όμως είναι και στην παρούσα φάση αρκετά: Η εταιρία θα κληθεί να προσκομίσει τα δικαιολογητικά και στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσει κύρωση από οικονομική επιτροπή, έλεγχος νομιμότητας και μετά η διαχειριστική αρχή (Περιφέρεια Στ. Ελλάδας) για προέγκριση, για την οποία πάντως, χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος να δοθεί όταν το έργο είχε φτάσει παλαιότερα και πάλι σε αυτό το στάδιο και η διαδικασία βρέθηκε τελικά σε αδιέξοδο.

Εύχομαι τη νέα δημοτική περίοδο, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να συμβάλουν στη γρήγορη υλοποίηση του έργου που το έχουν ανάγκη τα χωριά μας.