ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝα συμπεριληφθεί η Δ.Κ. Χωστίων στις περιοχές για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Να συμπεριληφθεί η Δ.Κ. Χωστίων στις περιοχές για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Να συμπεριληφθεί η Δ.Κ. Χωστίων στις περιοχές για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

«Αφαντα τα Χώστια στην απόφαση επιχορήγησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023»

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αυγενάκη, την Υπ. Εσωτερικών, κ. Κεραμέως, και τον Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλια, στην οποία , ζητά να συμπεριληφθεί άμεσα η Δημοτική Κοινότητα Χωστίων της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θήβας στις περιοχές για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι στις 28-12-2023 δημοσιεύθηκε η υπ’ αρίθμ. 44664 (ΦΕΚ Β’ 7424 - 28.12.2023) ΚΥΑ για την οριοθέτηση περιοχών για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2023, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων του ν. 4797/2021.

Τονίζεται ότι από τις περιοχές που περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη ΚΥΑ απουσιάζει η Δημοτική Κοινότητα Χωστίων της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θήβας, η οποία είχε συμπεριληφθεί στην υπ’ αρίθμ. 17252/Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./Α325 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 5443 – 12.09.2023) για την οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν σαφή απάντηση:

•Γιατί έχει αποκλεισθεί από την υπ’ αρίθμ. 44664 (ΦΕΚ Β’ 7424 - 28.12.2023) ΚΥΑ η Δημοτική Κοινότητα Χωστίων της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θήβας. Τέλος, ζητείται.

•Σε τι ενέργειες και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα προβούν προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να συμπεριληφθεί η Δημοτική Κοινότητα Χωστίων της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θήβας μετά του παραλιακού οικισμού Σαράντι στις περιοχές για τις οποίες προβλέπεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων του ν. 4797/2021 για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι