ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕταιρεία με 100 εργαζόμενους στα Οινόφυτα βάζει «λουκέτο» - Ε.Κ.Θήβας: «Απαιτούμε την διατήρηση της εργασίας»

Εταιρεία με 100 εργαζόμενους στα Οινόφυτα βάζει «λουκέτο» - Ε.Κ.Θήβας: «Απαιτούμε την διατήρηση της εργασίας»

Εταιρεία με 100 εργαζόμενους στα Οινόφυτα βάζει «λουκέτο» - Ε.Κ.Θήβας: «Απαιτούμε την διατήρηση της εργασίας»

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Γιώργος Πέππας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει την απόφαση μιας ακόμη επιχείρησης, αυτή τη φορά στα Οινόφυτα, να βάλει «λουκέτο». Στην εν λόγω επιχείρηση, «Scheider Electric» εργάζονται συνολικά 100 άτομα.

Το Ε.Κ.Θήβας, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και υπογραμμίζει πως «Η Διοίκηση του ΕΚ Θήβας ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε όποια απόφαση πάρει το σωματείο με τους εργαζόμενους για την λειτουργία της επιχείρησης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ε.Κ.Θήβας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

?λλη μια επιχείρηση στην περιοχή μας έβαλε λουκέτο. Μιλάμε για την επιχείρηση ΣΝΑΪΝΤΕΡ EΛΕΚΤΡΙΚ μια πολυεθνική εταιρεία όπου δραστηριοποιείται στην περιοχή Οινοφύτων γύρω στα 50 χρόνια. Αντικείμενο εργασίας κατασκευή μετασχηματιστών, απασχολεί 100 εργαζόμενους.

Η Διοίκηση της εταιρείας, ενημέρωσε το σωματείο των εργαζομένων αναφέροντας ότι το εργοστάσιο σταματάει την δραστηριότητα του στις 30 Οκτωβρίου, λόγω της σημαντικής μείωσης των παραγγελιών της επιχείρησης και ζητάει να υπάρχει συναίνεση των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας γνωστοποιούμε ότι είναι το μοναδικό εργοστάσιο που κατασκευάζει μετασχηματιστές στη χώρα μας και προμηθεύει ένα μέρος των παραγγελιών στη ΔΕΗ στη χώρα μας, αυτό οφείλετε περισσότερο και στις επίμονες ενέργειες των διοικήσεων του σωματείου στα αρμόδια Υπουργεία και στης Διοικήσεις της ΔΕΗ, προς όφελος των εργαζομένων, για την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Παρόλα αυτά όμως, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το κεφάλαιο με την ανοχή της κυβέρνησης, είναι αδίστακτο, ισοπεδώνει τα πάντα, μόνο και μόνο για την κερδοφορία του, χωρίς να υπολογίζει της θυσίες και τον ιδρώτα των εργαζομένων για πολλά έτη, βγάζοντας στο δρόμο 100 οικογένειες.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας χθες πραγματοποίησε συνάντηση με το σωματείο και συζήτησαν τις περαιτέρω ενέργειες, αποφάσισαν μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων και ενημέρωση από το σωματείο να πραγματοποιήσουν τριμερή στο Υπ. Εργασίας και ταυτοχρόνως να ενημερώσουν , Περιφέρεια, Δημάρχους, Βουλευτές περιοχών  για την αποφυγή του κλεισίματος της επιχείρησης αλλά και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η Διοίκηση του ΕΚ Θήβας ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε όποια απόφαση πάρει το σωματείο με τους εργαζόμενους για την λειτουργία της επιχείρησης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ