ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης-ευκαιρίας, μια βιώσιμη αξιοπρεπής λύση για τους οφειλέτες»

«Επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης-ευκαιρίας, μια βιώσιμη αξιοπρεπής λύση για τους οφειλέτες»

«Επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης-ευκαιρίας, μια βιώσιμη αξιοπρεπής λύση για τους οφειλέτες»

«Πάνω από 400.000 μη μισθωτοί κινδυνεύουν νε μείνουν χωρίς περίθαλψη. Υπογραφή: Κυβέρνηση Ν.Δ»

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Μουλκιώτης, προχώρησε στη παρακάτω δήλωση, αναφορικά με τον ενδεχόμενο να βρεθούν 400.000 μη μισθωτοί χωρίς περίθαλψη, ασκώντας δριμύτατη κριτική κατά της Κυβερνήσεως:

 Η κυβέρνηση αφήνει τους μικροφειλέτες - μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ και τις οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την 1η Μαρτίου 2024, ενώ πέρυσι, που – συμπτωματικά – ήταν προεκλογική χρονιά, χορήγησε ασφαλιστική ικανότητα σε όσους είχαν οφειλές με την καταβολή μόνο των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (724 ευρώ για το 90% των μη μισθωτών).

Και τούτο, σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια και τα υψηλά επιτόκια δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, διογκώνοντας ακόμη περαιτέρω το ιδιωτικό χρέος που ξεπερνά πλέον τα 270 δις. Στην περίπτωση του e-ΕΦΚΑ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 47 δις ευρώ και αυξάνονται συνεχώς.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφουγκραζόμενο την ζοφερή αυτή κατάσταση που απειλεί την κοινωνική συνοχή, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και τα δημόσια οικονομικά, θεωρεί ότι επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης-ευκαιρίας, μια βιώσιμη αξιοπρεπής λύση για τους οφειλέτες. Την συγκεκριμένη πρόταση την έχουμε καταθέσει επανειλημμένα στη Βουλή. Η Κυβέρνηση, πάντα γενναιόδωρη στα κερδοσκοπικά funds και στους servicersαλλά φειδωλή στους μικρομεσαίους και αδύναμους, την αγνόησε.

Το ΠΑ.ΣΟΚ. επιμένει με προτάσεις στη βιώσιμη συνολική λύση του ιδιωτικού χρέους, στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών - οφειλετών, στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. 

Το «κοινωνικό πρόσωπο» της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαντλείται σε στημένες επικοινωνιακές φιέστες. Επί της ουσίας, όπως απέδειξε και με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, η μικρομεσαία επιχείρηση και ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει τεθεί υπό διωγμό.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι