ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕρώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Ερώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Ερώτηση Μουλκιώτη στη Βουλή για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπ. Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη, και τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη, στην οποία ζητάει σαφείς απαντήσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης αναφορικά με την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση και την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε πως η ανάπτυξη της χιονοδρομίας, του χειμερινού τουρισμού και των δραστηριοτήτων βουνού, όλο το χρόνο, είναι μια από τις μεγάλες ευκαιρίες της χώρας για ποιοτικό τουρισμό.

Τονίζεται ότι για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και την λειτουργία του, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) οφείλει να λάβει υπόψη νέες συνθήκες κλιματικής κρίσης, καθώς οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού δεν είναι βιώσιμο να λειτουργούν για λίγες εβδομάδες ή μήνες το χρόνο.

Υπογραμμίζεται ότι, απαιτούνται μέτρα και πολιτικές, και από την ΕΤΑΔ ΑΕ και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που θα διαχειριστούν ορθά και σύμφωνα με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως και θέματα διαχείρισης νερού και απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, απαιτείται νέος σχεδιασμός για το ποιες πίστες θα πρέπει να «αναπτυχθούν» αλλά και πως το Χιονοδρομικό θα μπορέσει να λειτουργήσει όλο το χρόνο, με δράσεις φιλοξενίας εκδηλώσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων και αναψυχής περιπάτου, ώστε να υποδεχθούν επισκέπτες, ορειβάτες, αναρριχητές, αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτου.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν:

•Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου - ΕΤΑΔ ΑΕ για την ανάπτυξη παράλληλων της χιονοδρομίας δραστηριοτήτων, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, στα όρια και στις υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

•Με ποια μέτρα, πολιτικές και χρηματοδότηση θα προχωρήσουν ζητήματα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που αφορούν:

την εξοικονόμηση ενέργειας στο Κέντρο, αλλά και την ανάπτυξη συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας,

την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, και

την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι