ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚινητοποιήσεις των αγροτών στη Θήβα - Έκλεισαν την Ε.Ο. στο ύψος του 90 (Βίντεο-Φωτό)

ΘΗΒΑ

#TAGS: Αγρότες  Θήβα 

Κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θήβα - Έκλεισαν την Ε.Ο. στο ύψος του 90 (Βίντεο-Φωτό)

Κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θήβα - Έκλεισαν την Ε.Ο. στο ύψος του 90 (Βίντεο-Φωτό)

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου 2024, οι αγρότες στη Θήβα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους, έκλεισαν την Εθνική Οδό στο ύψος του 90 με τα τρακτέρ τους, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής  Φορέων Ενάντια στο Κλείσιμο του Πρωτοδικείου Θήβας, που στήριξαν τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και οι αγρότες τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη κάμερα του «Ράδιο Θήβα» μίλησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θήβας, κ. Ηλίας Χατζηδούρος, σχολίασε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού προς τους αγρότες, αναφέροντας πως το μέτρο για το ρεύμα, «ήταν στη σωστή κατεύθυνση», ενώ για τα υπόλοιπα τόνισε πως δεν αξίζει να γίνει λόγος γιατί ήταν σαν να μην έγιναν. Ο κ. Χατζηδούρος επεσήμανε ότι θα συνεχίσουν οι κινητοποιήσεις για όσο μπορούν οι αγρότες, ενώ στο τέλος υπογράμμισε ότι πλησιάζουν οι Ευρωεκλόγές και επειδή οι αποφάσεις παίρνονται από τις Βρυξέλλες, «ελπίζω όλοι να βάλουμε αρκετά μυαλό και να κουμπώσουμε κάτι καλύτερο στη τρύπα της κάλπης».

Κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θήβα - Έκλεισαν την Ε.Ο. στο ύψος του 90

Στη συνέχεια δηλώσεις πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Βασίλης Γκέλης, τονίζοντας πως ο εμπορικός κόσμος της Θήβας συντάσσεται πλήρως με τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των αγροτών όλης της περιοχής, σημειώνοντας πως όπου υπάρχουν αγρότες υπάρχει προσπάθεια για να καλλιεργηθούν τα χωράφια και με αυτό τον τρόπο δίνεται προστιθέμενη αξία στο έδαφος και στη πόλη. «Εμείς είμαστε δίπλα σε όλους τους αγρότες της περιοχής για τα δικαιώματά τους. Όλοι ενωμένοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας» και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής  Φορέων Ενάντια στο Κλείσιμο του Πρωτοδικείου Θήβας, κ. Αντώνης Τουλουμάκος, τόνισε ότι στην κινητοποίηση αυτή βρίσκονται και δικηγόροι αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή, «συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες και στη Θήβα, και στη περιοχή μας» ανέφερε ο κ. Τουλουμάκος, συμπληρώνοντας πως αυτός ο αγώνας δίνεται για να επιβιώσουν οι αγρότες, να παράγουν, καθώς τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι