ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣ.Ε.Ο.Βοιωτίας: «Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών»

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: ΣΕΟΒ  Απεργία 

Σ.Ε.Ο.Βοιωτίας: «Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών»

Σ.Ε.Ο.Βοιωτίας: «Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών»

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας έκανε γνωστό πως θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί 28 Φεβρουαρίου 2024, ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών, σημειώνοντας πως «Ένας χρόνος και ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει».

Ο Σ.Ε.Ο.Β. ανέφερε ότι την Τετάρτη όλοι «οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. ορθώνουμε το ανάστημά μας και συμμετέχουμε στην Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί εκείνης την ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα», συμπληρώνοντας ότι απαιτούν να τιμωρηθούν «οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν». Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, διεκδικούν αλλαγή στη πολιτική «που έχει φέρει πόνο, δυστυχία, οικονομική εξαθλίωση και απαξίωση στην Ελληνική Κοινωνία. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά μας.»

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας συμμετέχει και στηρίζει την 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος και ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει…Το έγκλημα των Τεμπών είναι συνέπεια της πολιτικής του «πάμε και όπου βγει». Της πολιτικής που όλα βρίσκονται στον... «αυτόματο πιλότο». Απαξίωση, εγκληματική αδιαφορία, κοροϊδία παντού. Προκύπτει ολοφάνερα και από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει απωλέσει το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια, ενώ μέρος αυτού έχει αντικατασταθεί από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. Που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες, δίχως πόρους, ανθρώπινους και οικονομικούς. Που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών και των Τοπικών Κοινωνιών. Αποτέλεσμα, μια Τοπική Αυτοδιοίκηση «επαίτης» απόλυτα εξαρτημένη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, αφού για κάθε τι εκλιπαρεί για την ένταξη της σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο!!! Οι ευθύνες των αιρετών μεγάλες, αφού υποκύπτουν στο «σύστημα» πολιτικής εξάρτησης ακυρώνοντας τον Αυτοδιοικητικό τους ρόλο που πρέπει να είναι καθαρά διεκδικητικός. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) δεν έχει... χρήματα για τους Δημόσιους λειτουργούς και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες (θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού είπε για τους αγρότες) έχει όμως για κολλητούς και ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου - τα δικά της παιδιά - στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. ορθώνουμε το ανάστημά μας και συμμετέχουμε στην Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί εκείνης την ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα. Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Απαιτούμε αλλαγή της πολιτικής που έχει φέρει πόνο, δυστυχία, οικονομική εξαθλίωση και απαξίωση στην Ελληνική Κοινωνία. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα και πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει τα πενιχρά εισοδήματά μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, άνω του πληθωρισμού.

•?μεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

•Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.

•Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

•Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000 ευρώ.

•Αύξηση του ποσού τους Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας και ένταξης νέων κατηγοριών

•Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

•Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά σε εργασιακές διεκδικήσεις.

•Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

•Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ - 11.00 Π.Μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι