ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟ Δήμος Θηβαίων επεκτείνει το πρότζεκτ ΝΟ ΚΑΚΑ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Δήμος Θηβαίων 

Ο Δήμος Θηβαίων επεκτείνει το πρότζεκτ ΝΟ ΚΑΚΑ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Ο Δήμος Θηβαίων επεκτείνει το πρότζεκτ ΝΟ ΚΑΚΑ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Θηβαίων, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, κάλεσε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν σε αυτό το σημαντικό ζήτημα συνεχίζοντας παράλληλα τις δράσεις που σχετίζονται με την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την καθαρή πόλη.

Πιο αναλυτικά, ο Δήμος επεκτείνει το πρότζεκτ που είχε ξεκινήσει πριν ένα χρόνο ακριβώς, για την ενημέρωση των πολιτών με την εγκατάσταση κιτίων ΝΟ ΚΑΚΑ σε κεντρικά σημεία της πόλης καθώς και με μια πρόσφατη εγκατάσταση πλησίον του Δημαρχείου Θηβών, επί της οδού Κύπρου.

Στόχος αυτής της δράσης που τρέχει από πέρυσι είναι η συνεργασία Δήμου – Πολιτών με στόχο την ενίσχυση της ευσυνειδησίας των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων για την περισυλλογή των ακαθαρσιών τους.

«Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή, να διαφυλάττουμε τη δημόσια υγεία γιατί όλοι μαζί διαμορφώνουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Οφείλουμε λοιπόν να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε με κάθε τρόπο, όπως επίσης να σεβόμαστε και να διευκολύνουμε την εργασία των συμπολιτών μας που εργάζονται στους τομείς της καθαριότητας», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κος Γιώργος Αναστασίου.

Σημειωτέον ότι η εγκατάσταση κιτίων ΝΟ ΚΑΚΑ έχει επεκταθεί και εκτός της πόλης των Θηβών, στην παραλία Σαράντι, τα Βάγια, την Αλυκή και την Ξηρονομή για τη διευκόλυνση και των Δημοτικών Ενοτήτων στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας. Στόχος είναι το πρότζεκτ να γίνει ευρέως γνωστό και ο Δήμος Θηβαίων να αποτελέσει πρότυπο για πολλές ακόμα περιοχές της χώρας προς ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών τους.