ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Γιαννακόπουλος: Τα έργα του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων στον «Αυτόματο Πιλότο»

Γιώργος Γιαννακόπουλος: Τα έργα του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων στον «Αυτόματο Πιλότο»

Γιώργος Γιαννακόπουλος: Τα έργα του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων στον «Αυτόματο Πιλότο»

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Για καθυστέρηση αλλά και προχειρότητα στα ήδη συμβασιοποιημένα έργα του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων που έχει παραλάβει από την προηγούμενη δημοτική αρχή κάνει λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γιαννακόπουλου:

Ένα από τα «δυνατά χαρτιά» που έχει στα χέρια της η Δημοτική Αρχή Αλιάρτου-Θεσπιέων, που κληρονόμησε, από την προηγούμενη και έχει την ευθύνη για την ομαλή ολοκλήρωσή τους, είναι τα πολλά συμβασιοποιημένα και συνεχιζόμενα έργα υποδομής που φιλοδοξούν να καλυτερέψουν τη ζωή των δημοτών.

Τα έργα αυτά, όπως δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης, οδοποιία, ανάπλαση της Λ. Αθηνών και αρκετά άλλα, είναι στην τελική τους φάση και με την ολοκλήρωση αλλάζουν τη μορφή του Δήμου μας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, τον οποίο και η σημερινή, ως αντιπολίτευση τότε, τον ψήφιζε.

Μετά την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, παρατηρείται χαρακτηριστική καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων, αλλά το κυριότερο, μεγάλη προχειρότητα με κίνδυνο να αποβεί ζημιογόνα για τα συμφέροντα του Δήμου. Η Παράταξή μας, έγινε δέκτης έντονης διαμαρτυρίας των κατοίκων και επαγγελματιών της Λ. Αθηνών, όπου στο τμήμα στο οποίο από τον Ιανουάριο, κατασκευάζονται τα καινούργια πεζοδρόμια, δεν γίνονται οι συνδέσεις της αποχέτευσης ακαθάρτων, ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο εκτελούνταν.

Υπενθυμίζουμε στη Δημοτική Αρχή και ενημερώνουμε τους Δημότες, πως πρόκειται για δύο διαφορετικά έργα, με χρηματοδότηση από διαφορετικές πηγές και με ξεχωριστά χρονοδιαγράμματα, που συντονίστηκαν να εκτελεστούν μαζί για να μην υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Λ. Αθηνών, από τις αλλεπάλληλες εργασίες, αλλά και συνεχές «ράβε-ξήλωνε». Από τον Ιανουάριο, που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, εκτελείται μόνο το έργο των πεζοδρομίων και όχι αυτό των συνδέσεων.

Ερωτάται λοιπόν ο Κος Δήμαρχος.

1. Ποιος αποφάσισε το σταμάτημα του έργου των συνδέσεων της αποχέτευσης στο κέντρο της Λ. Αθηνών και γιατί;

2. Γνωρίζει πως είναι άλλο έργο, με διαφορετική σύμβαση και προϋπολογισμό, από αυτό της ανάπλασης των πεζοδρομίων που εκτελείται στο ίδιο σημείο;

3. Αν ολοκληρωθεί η ανάπλαση των πεζοδρομίων, θα επιτρέψει στον άλλο εργολάβο, των συνδέσεων, να τα σκάψει πάλι και να κάνει τις συνδέσεις;

4. Αν δεν τις κάνει τις συνδέσεις τώρα, που είναι δωρεάν για τους Δημότες λόγω χρηματοδοτικού προγράμματος που λήγει, όταν αποφασιστεί να γίνουν, σπάζοντας τα καινούργια πεζοδρόμια, πώς σκέφτεται να τις χρηματοδοτήσει, αν όχι χρεώνοντας και επιβαρύνοντας τους συγκεκριμένους κατοίκους; Αυτό το θεωρεί δίκαιο;

Πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες και η Παράταξή μας θα επανέλθει, όπως και για τα υπόλοιπα έργα, στα οποία παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις. Επισημαίνουμε, ωστόσο, με τούτη την ευκαιρία, την έντονη δυσφορία των κατοίκων της Κοινότητας Θεσπιών, για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των δρόμων από το αντίστοιχο -και φυσικά πολύ σημαντικό- έργο των συνδέσεων της αποχέτευσης ακαθάρτων.

Εμείς ως παράταξη εκφράζουμε τις ανησυχίες μας και καλούμε τη Δημοτική αρχή να επιληφθεί των θεμάτων που θέτουμε, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών.

ΜΕ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Γιαννακόπουλος Γιώργος