ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΓιώτα Πούλου: Να μην εξαιρεθούν από τη μισθολογική αύξηση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων!

Γιώτα Πούλου: Να μην εξαιρεθούν από τη μισθολογική αύξηση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων!

Γιώτα Πούλου: Να μην εξαιρεθούν από τη μισθολογική αύξηση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων!

Τρίτη, 9 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώτα Πούλου προς τον Υπουργό Οικονομικών αναδεικνύοντας το αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη μισθολογική αποκατάσταση των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου και η αναφορά της κας Πούλου:

Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ανέδειξα στη Βουλή το αίτημα της ΠΟΕ–ΟΤΑ για τη μισθολογική αποκατάσταση των εργαζομένων στους ΟΤΑ που απασχολούνται με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων.

Σύμφωνα με την ερμηνεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι εν λόγω εργαζόμενοι όχι μόνο δεν θα λάβουν τη μικρή αύξηση στον βασικό μισθό που εφαρμόστηκε από το 2024, αλλά και αν την έλαβαν, καλούνται να την επιστρέψουν αναδρομικά… 

Ζητούμε από την κυβέρνηση να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία σε βάρος των συγκεκριμένων εργαζομένων, όπως διεκδικεί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, και να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση με όλους τους συναδέλφους τους!

Ακολουθεί η αναφορά της κας Πούλου:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Θέμα: «Μισθολογική αποκατάσταση των εργαζόμενων που απασχολούνται στους Ο.Τ.Α. με

Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων»

Η Βουλευτής Παναγιού (Γιώτα) Πούλου καταθέτει ως Αναφορά, κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ σχετικά με το αίτημα της να αποδοθεί η μισθολογική αύξηση, που ισχύει από τις αρχές του 2024 για τους μόνιμους και τους ΙΔΑΧ δημοτικούς υπαλλήλους, και στους εργαζόμενους που απασχολούνται στους Ο.Τ.Α. με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων.

Στην ανωτέρω ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) πως «οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους Ο.Τ.Α. με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων δεν θα λάβουν έστω και την μικρή αύξηση που δόθηκε στο βασικό μισθό από την αρχή του 2024, αλλά και όσοι την έλαβαν, αναδρομικά καλούνται να την επιστρέψουν».

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους Ο.Τ.Α. με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και

Ασφαλιστικών Μέτρων ζητούν εξίσωση των αποδοχών τους με τους μόνιμους και τους ΙΔΑΧ δημοτικούς υπαλλήλους και επί της ουσίας μισθολογική αποκατάσταση.

Αντίγραφο της ανακοίνωσης επισυνάπτεται στο παρόν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας καθώς και για τη σχετική ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 05/04/2024

Η Καταθέτουσα Βουλευτής

Πούλου Γιώτα