ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Θήβας συναντήθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

Με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Θήβας συναντήθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

Με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Θήβας συναντήθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Θήβας, αντιδρώντας στην προτεινόμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου της περιοχής. Οι εκπρόσωποι επεσήμαναν τις αρνητικές συνέπειες για τον τοπικό πληθυσμό και ανακοίνωσαν τις μελλοντικές κινητοποιήσεις τους. Η Κομνηνάκα εξέφρασε τη συνολική αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας την υποστήριξή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και διεκδικώντας την απόσυρσή του.

Ακολουθεί δελτίο τύπου της κας Κομνηνάκα:

Η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε χθες Τρίτη 9/4 στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή, με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Θήβας, που εκπροσωπεί 60 μαζικούς φορείς της Θήβας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους για την προωθούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Θήβας, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του "Δικαστικού Χάρτη" της χώρας, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Επεσήμαναν ότι η ίδρυση του Πρωτοδικείου της Θήβας το 1936, ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιων αγώνων, ενώ σήμερα λειτουργεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας. Τόνισαν τις πολύ αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τον λαό της περιοχής η ουσιαστική κατάργηση του Πρωτοδικείου, σε μια περιοχή με τεράστια βιομηχανική ζώνη στην οποία εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι και όπου υπάγεται η μεγαλύτερη γυναικεία φυλακή της χώρας. Μάλιστα, ενημέρωσαν τη βουλευτή για το σχεδιασμό να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας της 17ης Απριλίου με καθολική συμμετοχή όλων των φορέων της Θήβας.

Η βουλευτής εξέφρασε τη συνολική διαφωνία του ΚΚΕ με το προωθούμενο νέο Δικαστικό Χάρτη, που προχωράει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δικαστηρίων με κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και όχι βεβαίως την ευχερέστερη και λιγότερο δαπανηρή πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στη δικαιοσύνη. Αποτελεί εξάλλου προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάπτυξης και εντάσσεται στη λογική που διαφημίζεται από την κυβέρνηση για μια δικαιοσύνη πιο φιλική στα επιχειρηματικά συμφέροντα, παράγοντα προσέγγισης επενδύσεων, αλλά πιο εχθρική και απρόσιτη για τα λαϊκά στρώματα. Δήλωσε βεβαίως τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Θήβας, όπως έχει ήδη εκφραστεί με τη συμπαράσταση και συμμετοχή στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις τους, όπως και θα συνεχίσει, διεκδικώντας παράλληλα τη συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου που συναντά σημαντικές αντιδράσεις σε δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και ευρύτερα σε κατοίκους πολλών περιοχών.