ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην άμεση ενίσχυση της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς

Την άμεση ενίσχυση της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς

Την άμεση ενίσχυση της Μαιευτικής - Γυναικολογικής κλινικής ζητά ο σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Με ανακοίνωση του ο σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς ζητά την άμεση ενίσχυση της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής αφού το προσωπικό δεν φτάνει για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου:

Η Μαιευτική / Γυναικολογική κλινική – Αίθουσα Τοκετών και των επειγόντων του Μαιευτικού, αποτελεί από τα σημαντικότερα τμήματα για την κάλυψη των υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Το υπάρχον προσωπικό απαρτίζεται από 9 μαίες (εκ των οποίων μόνο οι 6 είναι μόνιμο προσωπικό). Κάτι που συνεπάγεται πως προκειμένου να βγει το πρόγραμμα καθημερινής 24ωρης λειτουργίας, οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτόν, προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες τμημάτων καλύπτουν περάν της Μ/Γ κλινικής (την αίθουσα τοκετών, το σηπτικό και επειγόντων του μαιευτικού), πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να εφημερεύει ιατρός (περίπου 14 ημέρες τον μήνα είναι ακάλυπτες από ιατρό), λόγω και των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά κύριο λόγο είναι μονή η νυχτερινή βάρδια και καλύπτεται με υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού.

Πέραν των ανωτέρω, ιδιαιτέρως επιβαρυντικές ως προς την λειτουργία της κλινικής είναι: (1) ο ακατάλληλος χώρος των επειγόντων του μαιευτικού καθώς και (2) το υφιστάμενο πρωτόκολλο των διακομιδών που μεταξύ άλλων πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει ακάλυπτο από μαιευτικό προσωπικό η κλινική, διότι οι μαίες εξαναγκάζονται να συνοδεύσουν μαζί ιατρό (υπαίθρου ή ειδικευόμενου) το περιστατικό.

Παρόλες τις παρεμβάσεις μας εδώ και μήνες, από όταν έγιναν εντονότερα τα προβλήματα στην κλινική και τις συναντήσεις με την Διοίκηση δεν έχει μετρηθεί το παραμικρό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, με αποτέλεσμα η κατάσταση και οι αντοχές των συναδέλφων να έχουν φτάσει πλέον στο απροχώρητο. 

Θα θέλαμε, μετά και τη γνωστοποίηση όλων των ανωτέρω, να μας ενημερώσετε για την πορεία των νέων προσλήψεων, αλλά και για άλλα κατεπείγοντα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ