ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΜε Φορείς και Συλλόγους ΑμεΑ της Π.Ε. Εύβοιας συναντήθηκε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης - Δομή Γέφυρα

Με Φορείς και Συλλόγους ΑμεΑ της Π.Ε. Εύβοιας συναντήθηκε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης - Δομή Γέφυρα

Με Φορείς και Συλλόγους ΑμεΑ της Π.Ε. Εύβοιας συναντήθηκε το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης - Δομή Γέφυρα

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης - Δομή Γέφυρα διοργάνωσε συνάντηση στη Χαλκίδα με φορείς και συλλόγους αναπηριών για την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης. Συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις για δράσεις, με συμμετοχή του Εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Μέριμνας και άλλων αξιωματούχων. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υπογράμμισε τη στήριξη της περιφέρειας και την ανάγκη για φιλικότερο περιβάλλον προς τα άτομα με αναπηρία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης - Δομή Γέφυρα, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Αναπηρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της οργάνωσης της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα ?τομα με Αναπηρία με κεντρικό σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».

Η συνάντηση έλαβε χώρα στη Χαλκίδα (Λεωφόρος Χαϊνά 93), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το μεσημέρι της Παρασκευής, 05 Απριλίου 2024. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ευάγγελου Ι. Χαϊνά, Εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μαζί με τα στελέχη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης – Δομή Γέφυρα του γραφείου της Χαλκίδας, την κα. Μέλπω Στεφανίδη, Ειδική Σύμβουλο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και την κα. Κωνσταντίνα Τσιαπάλη, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ευβοίας,

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εξής εκπρόσωποι των παρακάτω Φορέων - Συλλόγων:

•Κόντου Β. - Αντιδήμαρχος για θέματα Υγείας, Ατόμων με Αναπηρία και Εθελοντισμού.

•Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης - Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

•Τσαμοπούλου Χ. - Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

•Καντανολέων Ν. - Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

•Καλαβρή Ι. & Παναγιάρη Αικ. - Παράρτημα ΑμεΑ Εύβοιας. 

•Αγγελίδου Ε. - Ελληνική Εταιρεία Νόσου ALZHEIMER & Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας.

•Κουρνή Α. - Σύλλογος Διαβητικών Εύβοιας «Η Γνώση Σώζει».

•Κουτσαυλή Α. & Τρικαλίτη Κ. - Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ερέτριας & Χαλκίδας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.).

•Πετροπούλου Δ. - Κέντρο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ΑμεΑ, ΥΠΑΡΧΩ & ΖΩ.

•Αλεξίου Ι. - Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά με Αυτισμό & ΔΕΠ-Υ Θεραπαίζω.

•Κωνσταντίνου Μ. - Εξειδικευμένο Κέντρο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στη Χαλκίδα, ΕργοΨυχοΛογώ.

•Σιούτη Κ. - Θα ξαναβγεί ο ήλιος, Αλέξανδρος.

•Καραθανάση Ζ. & Λουκοπούλου Ε. - Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.

•Λύκου Ευαγγελία - Ειδικό Σχολείο Ψαχνών.

•Βογιατζή Π. - Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Νομού Εύβοιας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)

•Γκάρτζιος Γ. - ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Εύβοιας.

•Κουνοβέλη Ε. & Κουνοβέλη Χ. - ΚΔΑΠ μεΑ, Ο Δρόμος των Χρωμάτων.

•Μερτζιάνη Ε. & Μπασούκου Μ. - ΑμεΑ ?νθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός – Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία.

•Αλμπάνης Ν. & Στούπα Μ. - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές, Ηλιαχτίδα.

•Τουφεξίδη Π. - Αθλητικό σωματείο ΑμεΑ, Φοίνικας.

•Ντόκος Α. & Μάμμας Δ. - Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ Εύβοιας «Όραμα».

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής και γόνιμης συζήτησης που αναπτύχθηκε σχετικά με τα θέματα που απασχολούν και σχετίζονται με τα ?τομα με Αναπηρία στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, αλλά και τον θεσμό πλέον για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις από τους εν λόγω φορείς - συλλόγους για παράλληλες δράσεις κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για να οριστικοποιηθούν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 20-26 Μαΐου 2024, αλλά και ευρύτερα σε άλλες ημερομηνίες, που θα ανακοινωθούν.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των φορέων - συλλόγων που συμμετείχαν ενεργά με κατάθεση προτάσεων και σκέψεων σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς επαφών και δράσεων, ώστε - μέσω της στενής συνεργασίας και της τακτικής επικοινωνίας - να επιλυθούν ζητήματα και βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας.

Τέλος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτεργάτη τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, υποστηρίζει έμπρακτα το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εν λόγω φορείς και σύλλογοι καθώς και τις ουσιαστικές δράσεις που υλοποιούν.

Υπογραμμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός είναι ο εμπνευστής και θεμελιωτής της διοργάνωσης της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα ?τομα με Αναπηρία, που έχει διεξαχθεί επί δύο συναπτά έτη και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εν κατακλείδι, όραμά μας είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να καταστήσει όσο γίνεται πιο φιλική και λειτουργική την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία.