ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΤσίπρας και Ανδρουλάκης στη 2η ημέρα, του 9ου Φόρουμ των Δελφών

Τσίπρας και Ανδρουλάκης στη 2η ημέρα, του 9ου Φόρουμ των Δελφών

Τσίπρας και Ανδρουλάκης στη 2η ημέρα, του 9ου Φόρουμ των Δελφών

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ο βασικός τίτλος του 9ου Φόρουμ των Δελφών «Μεγάλη Μετάβαση» αποτελεί και τη μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα και τις πολύπλευρες μεταβάσεις που απαιτούνται και σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.

Το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Πολιτικοί ηγέτες, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη διεθνών οργάνων και οργανισμών, επιδραστικές δεξαμενές σκέψης και πρωτοπόροι επιστήμονες αναλύουν τους μετασχηματισμούς που μεταμορφώνουν σήμερα τον κόσμο μας.

1000 περίπου ομιλητές από 70 χώρες θα ανταλλάξουν θέσεις και προτάσεις για τη «Μεγάλη Μετάβαση» σε έξι κεντρικούς θεματικούς πυλώνες, Γεωπολιτική, Πλανήτης, Βιώσιμη Οικονομία και Χρηματοπιστωτικός τομέας, Μέλλον, Εκπαίδευση και ?νθρωποι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην αίθουσα Artemis του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού κέντρου των Δελφών όπου διεξάγονται οι εργασίες μίλησε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Ένας διαφορετικός Τσίπρας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρθηκε από την πολιτική, δηλωσε ενεργός πολιτικά ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι από την πρώτη γραμμή ενώ διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσιάζει πτώση για θέματα που έγιναν πριν ένα χρόνο αναφερόμενος στις υποθέσεις των Τεμπών, των υποκλοπών και της ακρίβειας.

Την ίδια σχεδόν ώρα στην αίθουσα Αρβελέρ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δήλωνε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της κάλπης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, ενισχύοντας τα ποσοστά του.

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή νεότερες δηλώσεις του. «?κουσα σήμερα τον πρωθυπουργό που είπε ότι είναι έτοιμος να τα βάλει με το βαθύ κράτος. Η οικογένειά του και η ΝΔ είναι το βαθύ κράτος» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την παρουσία του στον ομφαλό της γης με περιοδεία του στην περιοχή ενώ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αμφισσα.

*H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.