ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΠραγματοποιήθηκε η παράσταση της Κατερίνας Βρανά με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια» στην Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η παράσταση της Κατερίνας Βρανά με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια» στην Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η παράσταση της Κατερίνας Βρανά με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια» στην Χαλκίδα

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση "Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια" με την Κατερίνα Βρανά. Η εκδήλωση άνοιξε τον δρόμο για την 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα ?τομα με Αναπηρία με θέμα "Όλοι Μαζί - Όλοι Ίσοι". Ο στόχος είναι η προώθηση της ενσυναίσθησης και του σεβασμού για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Η παράσταση παρακολούθησαν μαθητές από διάφορα σχολεία της περιοχής, ενώ παρευρέθηκαν και αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. Η παράσταση προσέφερε ένα μοναδικό μάθημα ζωής, ενώ οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την πρωτοβουλία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της περιφέρειας:

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στη Χαλκίδα, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η παράσταση με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια» με την Κατερίνα Βρανά.

Η εκδήλωση αποτέλεσε προάγγελο της 3ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα ?τομα με Αναπηρία με κεντρικό σύνθημα: «Όλοι Μαζί - Όλοι Ίσοι», που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Μαΐου 2024. Στόχος της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης είναι η δημιουργία και η καλλιέργεια, στους συμμετέχοντες, της ενσυναίσθησης, της συμπερίληψης και του σεβασμού, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, του Γυμνασίου Κανήθου, του 1ου Λυκείου Χαλκίδας, του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας, του 2ου Λυκείου Χαλκίδας, του 4ου Λυκείου Χαλκίδας, του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, του ΕΝΕΕΓΥΛ Χαλκίδας και του ΚΔΑΠ «Ο δρόμος των χρωμάτων».

Η stand up comedian Κατερίνα Βρανά περιέγραψε στους μαθητές με έναν μοναδικό και διδακτικό τρόπο τι ακριβώς της συνέβη στη Μαλαισία. Έδωσε έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια της διαχειρίστηκε την αναπηρία της και στη δύναμή της για ζωή. Ακολούθως, απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος δήλωσε: «Καλωσορίσαμε στη Χαλκίδα την Κατερίνα Βρανά μια απίστευτη “sit down comedian”, όπως αποκάλεσε η ίδια τον εαυτό της. Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς από τα σχολεία τυπικής, αλλά και ειδικής εκπαίδευσης, που γέμισαν το αμφιθέατρό μας και μοιράστηκαν ένα χιουμοριστικά ειπωμένο, αλλά πολύ σοβαρό στην ουσία του, μάθημα ζωής από την Κατερίνα».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς τόνισε: «Η ιστορία ζωής της Κατερίνας Βρανά είναι ένα ζωντανό παράδειγμα, ένα μάθημα ζωής. Το μέλλον της κοινωνίας μας, είστε εσείς, οι νέοι άνθρωποι. Σίγουρα θα αντιμετωπίσετε εμπόδια στη ζωή σας. Ωστόσο, θα μπορέσετε να τα διαχειριστείτε ορθολογικά και αποτελεσματικά με θετική σκέψη και στάση. Ας εμπνευστούμε από το παράδειγμα της Κατερίνας».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν -μεταξύ άλλων- και οι εξής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γεώργιος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Αναστάσιος Βελισσαρίου, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χαλκιδέων και εκπρόσωποι φορέων και δημόσιων υπηρεσιών που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.