ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΜήνυμα στον πρωθυπουργό η λευκή απεργία γαλάζιων βουλευτών στις ευρωεκλογές

Μήνυμα στον πρωθυπουργό η λευκή απεργία γαλάζιων βουλευτών στις ευρωεκλογές

Μήνυμα στον πρωθυπουργό η λευκή απεργία γαλάζιων βουλευτών στις ευρωεκλογές

Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για γαλάζιους βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης, που κάνουν λευκή απεργία στην προεκλογική μάχη που έχει κηρύξει ο πρωθυπουργός για τις ευρωεκλογές, ο οποίος μάλιστα προσέδωσε χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης, για να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και να μετριάσει τις απώλειες που θα προκαλέσουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Η στάση αυτή ακολουθείται κυρίως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τους βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων ότι σε ενδεχόμενες πρόωρες κάλπες θα δουν τα ονόματά τους στις τελευταίες θέσεις της λίστας.

Σενάρια που δεν απέχουν από την πραγματικότητα αν αναλογιστή κανείς, ότι ήδη εξυφαίνονται πρόωρες εθνικές εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καταρρίψει το «μύθο» του 41% και η ΝΔ καταγράψει δυνάμεις κάτω του 30%.

Οι συμμετέχοντες δηλαδή στη λευκή απεργία, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στον πρωθυπουργό να ακολουθήσει τη συνταγματική επιταγή για Εθνικές εκλογές στη λήξη της θητείας.

*H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.