ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος: «Η Εκκλησία δεν πολιτεύεται»

(copyright: radiothiva.gr)

Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος: «Η Εκκλησία δεν πολιτεύεται»

Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος: «Η Εκκλησία δεν πολιτεύεται»

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024

Γιώργος Πέππας

Αντίθετο με την αλήθεια και την ταυτότητα της εκκλησίας χαρακτήρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Μητροπολίτης Θ,Λ και Αυλίδος Γεώργιος.

Καταδίκασε τα περιστατικά επιθέσεων ιερωμένων και πιστών κατά βουλευτών υποστηρίζοντας ότι είναι περιορισμένα και τα απέδωσε στον πόνο που έχει προκαλέσει το κυβερνητικό νομοθέτημα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι στο μέλλον ο νόμος θα καταργηθεί όταν και εφόσον οι συνθήκες ωριμάσουν και το επιτρέψουν.

 «Η εκκλησία δεν πολιτεύεται, δεν συμπολιτεύεται, δεν αντιπολιτεύεται αλλά δεν είναι και αλά καρτ όπως κάποιοι τη θέλουν» τόνισε αναφερόμενος στην αναδίπλωση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο στο Δήλεσι και στην προσπάθειά του να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας.

Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις, το νομικό πλαίσιο που διέπει τα ιδρύματα στα οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον ΠΘ αλλά και η προεκλογική περίοδος κράτησαν μακριά από τη συνάντηση κορυφής τον Μητροπολίτη Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιο.

Αλλο η διαφορετική αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων άλλο ο αποκλεισμός πιστών και αρχόντων από τους ιερούς Ναούς τη Μ Εβδομάδα τόνισε ο Ιεράρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας ακυρώνοντας πολιτικά μηνύματα που τροφοδοτούν την ένταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.