ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟ Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας τιμά την 9η Μάη, την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: ΣΕΟΒ 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας τιμά την 9η Μάη, την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας τιμά την 9η Μάη, την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024

Γιώργος Πέππας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σ.Ε.Ο.Β. έκανε αναφορά στην Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σημειώνοντας πως «Τιμάμε τα εκατομμύρια των νεκρών( πάνω από 50 εκατομμύρια ), των τραυματιών, των αναπήρων, όλων όσοι με κάθε τρόπο πάλεψαν και αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό – ναζισμό, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο.»

Ο Σ.Ε.Ο.Β., υπογράμμισε πως «Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι ένας διαρκής αγώνας ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον θρέφει, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις αιτίες που τους γεννούν, πάλη για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια», ενώ επεσήμανε ότι «Συνεχίζουμε αταλάντευτα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της πάλης του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού , αντιφασιστικού κινήματος και συνολικά του εργατικού λαϊκού κινήματος, που είναι το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη για τους λαούς.»

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας τιμά την 9η Μάη, την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Τιμάμε τα εκατομμύρια των νεκρών( πάνω από 50 εκατομμύρια ), των τραυματιών, των αναπήρων, όλων όσοι με κάθε τρόπο πάλεψαν και αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό – ναζισμό, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε όλο τον κόσμο. Τιμάμε όλες και όλους που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σε όλο τον κόσμο και έβαλαν τη δική τους ανεξίτηλη σφραγίδα στην πάλη ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, που θρέφει το αυγό του φιδιού.

Εβδομήντα εννέα χρόνια μετά την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, οι λαοί όλου του κόσμου έρχονται αντιμέτωποι με την όξυνση των ανταγωνισμών και της επιθετικότητας ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών , ενώ ακόμα μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο οικονομικός πόλεμος παίρνει διάφορες μορφές, οι εξοπλισμοί και οι πολεμικές δαπάνες σκαρφαλώνουν σε όλο και πιο μεγάλα ύψη. Θερμές εστίες πολέμου καίνε σε όλη την υφήλιο, το αιματοκύλισμα στη Γάζα έχει πάρει διαστάσεις γενοκτονίας ενώ και στην περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός, με το ενδεχόμενο τοπικών, περιφερειακών, ακόμη κι ενός γενικευμένου πολέμου να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι ένας διαρκής αγώνας ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον θρέφει, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις αιτίες που τους γεννούν, πάλη για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της πάλης του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού , αντιφασιστικού κινήματος και συνολικά του εργατικού λαϊκού κινήματος, που είναι το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη για τους λαούς.»