ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝοσοκομείο Θήβας: Πανηγυρισμοί για το αυτονόητο και ανησυχία για το μέλλον

Νοσοκομείο Θήβας: Πανηγυρισμοί για το αυτονόητο και ανησυχία για το μέλλον

Νοσοκομείο Θήβας: Πανηγυρισμοί για το αυτονόητο και ανησυχία για το μέλλον

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Αμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας στο αίτημα για συνάντηση μαζί του, τον οποίο και επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Λευτέρη Κτιστάκη και την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών κα Φιλιώ Πρωτόπαππα.

Ο Υπουργός αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούσε στην τοπική κοινωνία αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, η απόφαση περί αποχαρακτηρισμού του από τις άγονες και προβληματικές περιοχές κατηγορίας Β´ και άμεσα το Νοσοκομείο θα επανέλθει στην στην κατηγορία Β´ με απόφαση του ιδίου. Τέλος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του, συγχώνευσης ή κατάργησης του Νοσοκομείου και κύριο μέλημα του θα είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη λειτουργία αυτού και η ορθολογική και ισότιμη κατανομή του προϋπολογισμού".

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου για τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό.

Ερμηνεύοντας τις διαβεβαιώσεις του υπουργού για την επικείμενη μεταρρύθμιση του υγειονομικού χάρτη, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι οι δηλώσεις του, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει το υπουργείο είναι η μετατροπή του νοσοκομείου της Θήβας σε τραυματιολογικό κέντρο.

Τέλος θεωρείτε αυτονόητη η αναδίπλωση του υπουργού και η επανένταξη του νοσοκομείου στην κατηγορία Β άγονων και προβληματικών περιοχών καθώς απειλείται κατάρρευση λόγω της τραγικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού.