ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓια πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ο Δήμος Λεβαδέων

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ο Δήμος Λεβαδέων

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ο Δήμος Λεβαδέων

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ο Δήμος Λεβαδέων εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2024-25, με 820 γεύματα καθημερινά για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στοχεύει στη στήριξη των αναγκών σίτισης των μαθητών, ενισχύοντας παράλληλα την εκπαιδευτική διαδικασία και την κοινωνική συνοχή μέσω της υγιεινής διατροφής.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Λεβαδέων:

Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» ο Δήμος Λεβαδέων. Τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Λεβαδέων εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2024-25, με 820 γεύματα ημερησίως για τους μαθητές τους.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στο νέο μας πρόγραμμα έχουμε προσθέσει 10 νέους δήμους! Τους δήμους Σπάρτης, Λεβαδέων, Πρεβέζης, Πηνειού (Ηλείας), Σικυωνίων, Σιντικής, Μεσσήνης, Ζαχάρως, Καλαμαριάς και Ηλιουπόλεως»,

Και πρόσθεσε: «Συνολικά αυξήσαμε τον Προϋπολογισμό του Σχολικού Έτους από 102.000.000 ευρώ σε 115.000.000 και τον αριθμό των γευμάτων ανά ημέρα από 217.267 σε 231.062 (+13.795) μερίδες».

Παράλληλα επεσήμανε: «Αναγνωρίζουμε και αναδεικνύουμε την διατροφική αλλά και κοινωνική αξία του προγράμματος συγχρόνως όμως συνεχίζουμε να είμαστε απαιτητικοί στα θέματα ποιότητας που πρέπει συνεχώς να βελτιώνεται.»

Το πρόγραμμα, «Σχολικά Γεύματα» που καταρτίζει και εποπτεύει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και διαχειρίζεται ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας . Παράλληλα, αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής, την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης στη σχολική κοινότητα. Επίσης, αποτελεί καλή πρακτική για την ανάπτυξη ενός υγιεινού τρόπου διατροφής μέσω της μεσογειακής δίαιτας.

Ήδη το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος απέστειλε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την σχετική απόφαση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες με τα Σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.