ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤελέστηκε την Κυριακή ο εορτασμός ημέρας Μνήμης και Τιμής των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής στη Θήβα

Τελέστηκε την Κυριακή ο εορτασμός ημέρας Μνήμης και Τιμής των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής στη Θήβα

Τελέστηκε την Κυριακή ο εορτασμός ημέρας Μνήμης και Τιμής των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής στη Θήβα

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ο Δήμος Θηβαίων πραγματοποίησε την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024, τον καθιερωμένο εορτασμό μνήμης για τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό Θήβας. Μετά τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ο Δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου τόνισε τη σημασία της συμβολής των Μικρασιατών στην ανάπτυξη της περιοχής και τη διατήρηση των παραδόσεών τους.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Θηβαίων:

Τελέστηκε χθες Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 το καθιερωμένο μνημόσυνο προς τιμήν των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό Θήβας.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου ακολούθησε το καθιερωμένο Μνημόσυνο προς τιμήν των θυμάτων της μικρασιατικής καταστροφής, με τη συμμετοχή των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, μελών της μικρασιατικής ένωσης Θηβών και πολλών πιστών.

Μετά την απόλυση, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση – Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων Μικρασιατών.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου σχολίασε αναφορικά στην εκδήλωση μνήμης και τιμής των θυμάτων ότι ο Ελληνισμός μετέτρεψε την καταστροφή σε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης καθώς οι Μικρασιάτες αποτέλεσαν πυλώνα για τον τόπο μας με την εργατικότητα και την δημιουργική τους ενέργεια και κρίνεται απολύτως απαραίτητη οι προσπάθεια τους να συντηρήσουν ζωντανές τις παραδόσεις τους.