ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Παναγιώτης Παπαναστασίου στο Ράδιο Θήβα: «Μαφιόζικες εταιρείες» - Καταγγέλλει επίθεση από εργολάβο

Ο Παναγιώτης Παπαναστασίου στο Ράδιο Θήβα: «Μαφιόζικες εταιρείες» - Καταγγέλλει επίθεση από εργολάβο

Ο Παναγιώτης Παπαναστασίου στο Ράδιο Θήβα: «Μαφιόζικες εταιρείες» - Καταγγέλλει επίθεση από εργολάβο

Ο κ. Παναστασίου άσκησε δριμύτατη κριτική προς τις εταιρείς των ανεμογεννητριών

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, πρ. Σύμβουλος Τ.Κ. Καπαρελλίου και πρ. Δήμαρχος Λεύκτρων, κ. Παναγιώτης Παπαναστασίου, μίλησε στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», για τις ανεμογεννήτριες και την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή των Λεύκτρων.

«Οι ανεμογεννήτριες στη περιοχή των Λεύκτρων, στο Καπαρέλλι, είναι τεράστιο πρόβλημα, έχουν γεμίσει όλα τα βουνά.» Ο κ. Παπαναστασίου επισήμανε πως οι εταιρείες αυτές «έχουν σκάψει όλο το βουνό» στο πλαίσιο των εργασιών που κάνουν, υπογραμμίζοντας πως πέρασαν καλώδια υψηλής τάσης μέσα από το χωρίο, με απόφαση Δημάρχου, ενώ θα έπρεπε να έχουν περάσει εκτός του χωριού. «Έχουν υψηλή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που βλάπτει την υγεία των πολιτών». Αξίζει να σημειωθεί πως για την τοποθέτηση των εν λόγω καλωδίων, εντός του χωριού, η Τ.Κ. Λεύκτρων είχε λάβει αρνητική απόφαση. Στο παρελθόν, πριν 3 χρόνια, όπως ανέφερε στο Ράδιο Θήβα ο κ. Παπαναστασίου, «πέρασε ένα καλώδιο δίπλα από τον χώρο που εργάζομαι», το οποίο, λόγω της ισχυρής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας θα επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ευπαθών ομάδων. «Στον ίδιο δρόμο υπάρχουν δύο καλώδια, το ένα απέναντι από το άλλο και δημιουργείται ισχυρό μαγνητικό πεδίο. Αντέδρασα μήπως και περάσουν το καλώδιο 50 μέτρα μακριά από το μέρος που εργάζομαι».

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι δωροδοκία ομάδων, συλλόγων και άλλες καταστάσεις που γίνονται για να περάσουν αυτά τα έργα. Είναι μαφιόζικες εταιρείες». Ο κ. Παπαναστασίου κατήγγειλε μέσω του Ράδιο Θήβα σωματική επίθεση που δέχτηκε από εργολάβο, όπως υποστηρίζει, όταν έκανε παρατήρηση για τα έργα. «Μιλάμε για μεγάλη απάτη όταν μιλάμε για πράσινη ενέργεια με ανεμογεννήτριες, το αντίθετο γίνεται καταστρέφεται το περιβάλλον. Η πανίδα της περιοχής σχεδόν εξαφανίζεται, τα πουλιά σκοτώνονται από τα πτερύγια, είναι τεράστια μηχανήματα που δεν προσφέρουν στον ενεργειακό τομέα της χώρας, όπως γνωρίζω.»

Ο κ. Παπαναστασίου υποστήριξε πως πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για την κατάσταση αυτή, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί πως από τις ανεμογεννήτριες θα πληρώνουν λιγότερα για το ρεύμα, «αν δείτε τα τιμολόγια και δείτε το ρεύμα, είναι απλησίαστο. Είναι ο φόρος των ανανεώσιμων πηγών ενέργεια, για τις ανεμογεννήτριες αυτές. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε αυτές τις εταιρείες που ήρθαν για το κέρδος, για τίποτα άλλο, κέρδος που θα πληρώσουμε εμείς πολύ ακριβά.»

Όπως είχε αναδείξει το Ράδιο Θήβα μέσω ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια εργασιών μια εταιρείας στο Καλαμάκι Θηβών, καταστράφηκε ο αγωγός ύδρευσης ώστε να τοποθετηθούν στη θέση του καλώδια υψηλής τάσης.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

«Διάβασα μια ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζει πως δεν θα μείνει λόφος στη Βοιωτία που δεν θα μπει ανεμογεννήτρια. Δεν τηρούνται τα όρια, έχουν ξεπεραστεί, δεν τηρείται τίποτα. Βάζουν ανεμογεννήτριες σε αρχαιολογικούς χώρους, δεν είναι κατάσταση αυτή, πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί, δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία.»

Αναφορικά δε και με το θέμα του ελέγχου των εργασιών που πραγματοποιούν αυτές οι εταιρείες, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε πως «δεν βλέπω να ελέγχει κανείς τα πράγματα, κάνουν ό,τι θέλουν», ενώ επισήμανε πως, κατά τη γνώμη του, τέτοια θέματα πρέπει να περνάνε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι με απόφαση Δημάρχου.

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαναστασίου στο Ράδιο Θήβα.