ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕ.Κ.Θήβας: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο εις βάρος των εργαζομένων»

Ε.Κ.Θήβας: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο εις βάρος των εργαζομένων»

Ε.Κ.Θήβας: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο εις βάρος των εργαζομένων»

«Η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο εις βάρος εργαζομένων, υποτασσόμενη κατά γράμμα στις εντολές του κεφαλαίου.»

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, σε ανακοίνωση του, αναφέρεται στην Ε.Α.Β. αναφέροντας πως η «Η διοίκηση της εταιρείας ΕΑΒ κατά εντολή της κυβέρνησης   συνεχίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια βάλλοντας ενάντια στο σωματείο και στους εργαζόμενους, προσπαθώντας να περικόψει ότι έχει απομείνει από τα κεκτημένα, μη εφαρμόζοντας άρθρα ΣΣΕ με αποτέλεσμα την κατάργησή τους, επέβαλε σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων περικοπές του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, κατάργησε ειδικότητες όπως τις αναφέρει η ατομική σύμβαση εργασίας του κάθε εργαζόμενου, επίσης στην προσπάθεια μείωσης περεταίρω των λειτουργικών εξόδων της έφερε αντίθετο αποτέλεσμα , δηλαδή την απαξίωση και διάλυση της εταιρείας.»

Στη συνέχεια η ανακοίνωση του Ε.Κ.Θ. κάνει λόγο για την αντίδραση των εργαζομένων και της διοίκησης, επισημαίνοντας πως «μετά από τις αντιδράσεις του σωματείου και των εργαζομένων στους χώρους εργασίας για ενημερώσεις με θέμα   την διεκδίκηση των απομεινάντων κεκτημένων, η διοίκηση προσέφυγε στην περικοπή   δεδουλευμένων ημερών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ενώ είχε δηλωθεί η παρουσία των βάσει του ωροκτύπη.»

Τέλος γίνεται λόγος πως «Για άλλη μια φορά με την τακτική που ακολουθεί η διοίκηση δείχνει ποιες είναι οι βλέψεις της κυβέρνησης, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να   εξαθλιώσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους αλλά και να διασπάσει το σωματείο.

Η διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας καλεί την κυβέρνηση και το Υπ. Οικονομικών να σταματήσουν άμεσα κάθε προσπάθεια απαξίωσης και διάλυσης της Αμυντικής βιομηχανίας και να την στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό και όχι με εργολαβική σχέση.

Επίσης καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρείας για τις νέες περικοπές που εφαρμόζει στους εργαζόμενους , αυθαιρετώντας σε νόμους και σε κεκτημένα ετών .

Η διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στο σωματείο και στους εργαζόμενους και θα αγωνίζεται καθημερινά από κοινού για τα συμφέροντα αυτών.»