ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτη Θήβα η Υπουργός Παιδείας - Επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας

Στη Θήβα η Υπουργός Παιδείας - Επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας

Στη Θήβα η Υπουργός Παιδείας - Επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας

Στη κάμερα του «Ράδιο Θήβα» μίλησε η Υπουργός Παιδείας - Αναφέρθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Θήβας και στη καραντίνα τμημάτων στη Λιβαδειά λόγω Covid-19

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η Υπουργός Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θήβα, όπου επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας στο πλαίσιο συζητήσεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο με όλους τους φορείς, σχολεία, μαθητές, αναφορικά με μια συνολική αναδιάρθρωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει ένα νομοσχέδιο το οποίο σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής της δημόσιας διαβούλευσης η Υπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η κ. Κεραμέως, σε ερώτηση δημοσιογράφου του «Ράδιο Θήβα» σχετικά με τα τμήματα σχολείων της Λιβαδειάς που είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, ανέφερε πως «Είναι μια πρωτόγνωρη πρόκληση, ο κορωνοϊός δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αφορά ολόκληρο τον πλανήτη. Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε αυτή τη στιγμή ένα ισχυρό κύμα της πανδημίας, παρόλα αυτά, για ακριβώς αυτόν τον λόγο, προσαρμόζονται διαρκώς τα μέτρα, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο προσαρμόζονται τα μέτρα στα νέα δεδομένα.

Έχουμε το μεγάλο προνόμιο να μας καθοδηγεί μια εξαιρετική ομάδα ειδικών επιστημόνων οι οποίοι σε κάθε μας βήμα αναλύουν τα νέα δεδομένα και προτείνουν, εισηγούνται, τα μέτρα για την πρόληψη από τον κορωνοϊό. Στα σχολεία όπως ξέρετε είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, έχουμε υιοθετήσει τα μέτρα που μας έχουν προτείνει οι ειδικοί και αυτή τη στιγμή έχουμε το 0,2% των σχολείων της χώρας που είναι κλειστά λόγω πρόληψης. Αυτό δεν μας οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό, το αντίθετο, παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα την εξέλιξη της πανδημίας και εδώ είμαστε να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα, είτε προς το πιο αυστηρό, είτε προς το πιο επιεικές και σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο εφόσον αυτό μας δείχνει η εξέλιξη της πανδημίας.»

Η Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη περίπτωση της Ριτσώνας, όπου περίπου 1.000 προσφυγόπουλα δεν πηγαίνουν στο σχολείο λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τονίζοντας πως «οπουδήποτε ένα σχολείο ή ένα τμήμα, τελεί σε αναστολή λειτουργίας εφαρμόζεται αμέσως η τηλεεκπαίδευση. Αυτή είναι η γενική κατεύθυνση και μάλιστα έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες και για το μεταναστευτικό πληθυσμό και για τα παιδιά των μεταναστών ώστε και εκείνα να μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέσω τηλεεκπαίδευσης την εκπαιδευτική διαδικασία.

Την επίσκεψη της Υπουργού σχολίασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης», κ. Ηλ. Τραμπάκουλος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέροντας: «Τετάρτη μεσημέρι η υπουργός Κεραμέως βρέθηκε στη Θήβα, στο Επαγγελματικό Λύκειο.

Φυσικά, η επίσκεψη έγινε χωρίς να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα.

Να φανταστώ ότι όσοι και όσες βρέθηκαν στον χώρο θα ενημέρωσαν την υπουργό για την άσχημη κτιριακή κατάσταση των σχολείων του δήμου, για τα πολυπληθή τμήματα που υπάρχουν εν μέσω κορονοϊού, για την έλλειψη καθαριστριών στα σχολεία, για τον μηδενικό έλεγχο των εκπαιδευτικών για πιθανά κρούσματα COVID, για την έλλειψη εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική αγωγή σε Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

Περιμένουμε τα σχετικά δελτία τύπου του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Θηβαίων όπου θα αναφέρονται τα προβλήματα, οι προτάσεις και τα χρονοδιαγράμματα επίλυσής τους.

Υ.Γ. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε συνάντηση με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς συλλόγους. Είναι κάτι που δημιουργεί αλλεργία στο κυβερνητικό επιτελείο και το αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.»