ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Πνίγεται» από τους καπνούς το Πυρί της Θήβας

«Πνίγεται» από τους καπνούς το Πυρί της Θήβας

«Πνίγεται» από τους καπνούς το Πυρί της Θήβας

Στο έλεος του Θεού έχουν αφεθεί οι κάτοικοι στο Πυρί

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες «πνίγεται» το Πυρί της Θήβας από τις φωτιές που ανάβουν ομάδες Ρομά μέσα στον καταυλισμό τους, όπου καίνε σκουπίδια και λάστιχα, με αποτέλεσμα η περιοχή να γεμίσει καπνούς. Οι κάτοικοι δεν μπορούν καν να ανοίξουν τα παράθυρα τους δίχως να γεμίσουν τα σπίτια τους με καπνό, ενώ οι αρχές αδυνατούν να επέμβουν.

Παρά τις πολλαπλές εκκλήσεις των κατοίκων προς την πυροσβεστική, η υπηρεσία αδυνατεί να επέμβει και να κατασβήσει τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο αστυνομικό όχημα για να τους συνοδέψει. Οι πυροσβέστες δεν έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν στον καταυλισμό δίχως αστυνομική παρουσία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι στο Πυρί να υποφέρουν για μια ακόμη ημέρα και οι φωτιές, μαζί με τον καπνό, να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας για τους.

Καταγγελίες πολιτών από το Πυρί έχουν φτάσει στα γραφεία του «Ράδιο Θήβα» όπου περιγράφουν αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα, όπου αδυνατούν να αερίσουν τα σπίτια τους, εν μέσω πανδημίας όπου ο αέρας θα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά, και αναγκάζονται να έχουν κλειστά τα παράθυρα τους ώστε να μην μπουν μέσα στα σπίτια οι καπνοί, οι οποίοι με τη πάροδο του χρόνου θα προκαλέσουν και ζημιές στην περιουσίες τους.