ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στη Θήβα - Τελετή Ευλογίας Βασιλόπιτας με τους πιστούς στα μπαλκόνια (Φωτογραφίες)

Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στη Θήβα - Τελετή Ευλογίας Βασιλόπιτας με τους πιστούς στα μπαλκόνια (Φωτογραφίες)

Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στη Θήβα - Τελετή Ευλογίας Βασιλόπιτας με τους πιστούς στα μπαλκόνια (Φωτογραφίες)

Στα μπαλκόνια βγήκαν οι πιστοί για να παρακολουθήσουν την τελετή του Σεβασμιώτατου

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021, εορτάστηκαν η κατά σάρκα περιτομή του Ιησού Χριστού και η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου στους ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, με την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής, εν μέσω της πανδημίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Γεώργιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για το νέο έτος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευλόγησε τη βασιλόπιτα της ενορίας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, και η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, δημιουργική, με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στην Ενοριακή Στέγη Γερόντων-Μ.Φ.Η “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ” του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πυρίου Θηβών. Εκεί, λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας που ισχύουν, ευλόγησε τη βασιλόπιτα στην αυλή του Ιδρύματος, με τους τροφίμους και το προσωπικό να παρακολουθεί την τελετή από τα μπαλκόνια, δίνοντας έτσι χαρά στους γέροντες και στις γερόντισσες, που όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας έχουν στερηθεί την δια ζώσης επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για τη νέα χρονιά στους τροφίμους, στον Εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου, στον Διευθυντή και στο προσωπικό του Ιδρύματος.