ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘύελλα αντιδράσεων για το lockdown στη Βοιωτία - Επιρρίπτουν ευθύνες σε Ταγκαλέγκα

Θύελλα αντιδράσεων για το lockdown στη Βοιωτία - Επιρρίπτουν ευθύνες σε Ταγκαλέγκα

Θύελλα αντιδράσεων για το lockdown στη Βοιωτία - Επιρρίπτουν ευθύνες σε Ταγκαλέγκα

Αντιδρά η αντιπολίτευση του Δήμου Θηβαίων - Στον Δήμαρχο Λεβαδέων επιρρίπτει τις ευθύνες αθηναϊκή ιστοσελίδα

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Δίχως κάποια προειδοποίηση έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, πως ο νομός της Βοιωτίας τίθεται υπό lockdown έπειτα από απόφαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς αυτοδιοικητικούς να τονίζουν την δυσαρέσκεια τους μέσω των social media. Τις ευθύνες του lockdown προσπαθεί, η αθηναϊκή δημοσιογραφική ιστοσελιδα» «Πρώτο Θέμα», να επιρρίψει στον Δήμαρχο Λεβαδέων αλλά και τον εορτασμό των Θεοφανείων.

«Ψυχραιμία, σοβαρότητα και σύνεση» ζητάει από του πολίτες η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά

Μέσω του Facebook η κ. Παπαθωμά σχολίασε τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται στη Βοιωτία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«180 τα ενεργά κρούσματα στη Βοιωτία

476 στενές επαφές(καραντίνες)

65% η κινητικότητα ανάμεσα Θήβα Λιβαδειά.

44 ετών ο μέσος όρος ηλικιας των κρουσμάτων.

Μετά από την απόφαση του Υπουργού Πολιτικης Προστασίας Κ.Χαρδαλιά εφαρμόζονται στο νομο μας αυξημένα μέτρα κατά της διασποράς του covid 19.

Παρακαλώ τους συμπολίτες μου να λειτουργήσουν με ψυχραιμία ,σοβαρότητα και σύνεση.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σωτηρία ανθρώπινων ζωών.Η σωτηρία όλων μας.

Καλή δύναμη.»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Δεν είναι ώρα να χαϊδεύουμε αυτιά των ψηφοφόρων μας αλλά ώρα να επιδέιξουμε ευθύνη και σοβαρότητα» τονίζει ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γεώργιος Αναστασίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και ειδικά οι επικεφαλείς είναι ενημερωμένοι πως οι αποφάσεις την πολιτικής προστασίας λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιδημιολογιών και σε καμία περίπτωση δεν συμμετέχουν οι δήμαρχοι στην λήψη αυτών των αποφάσεων όπως έγινε εν προκειμενω. Πιστεύω ότι δεν είναι ώρα να χαϊδεύουμε αυτιά των ψηφοφόρων μας αλλά αντιθέτως είναι ώρα να επιδείξουμε ευθύνη και σοβαρότητα απέναντι στους συνανθρώπους μας. Απευθύνω έκκληση για στοιχειώδη σοβαρότητα στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε όλοι μας.Εγώ προσωπικά και φυσικά όλος ο Δήμος και πιστεύω και σύσσωμη η αντιπολίτευση θα είμαστε παρόντες συνδράμοντας και παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια και αν χρειαστεί!!»

«Αδικαιολόγητη και ξαφνική απόφαση για lockdown στη Βοιωτία» επισημαίνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θηβαίων, κ. Γρ. Παπαβασιλείου

«Αδικαιολόγητη και ξαφνική απόφαση για lockdown στην Βοιωτία με ελάχιστα κρούσματα αναστάτωσε και προβλημάτισε τους πολίτες της Βοιωτιας.

Ποιος είναι ο λόγος που πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, καταδικάζοντας άδικα τον νομό μας και ιδιαίτερα τον Δήμο Θηβαίων ο οποίος δεν παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων;

Περιμένουμε εξηγήσεις απ' τους υπεύθυνους που δεν φρόντισαν τουλάχιστον να μας ενημερώσουν»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Δίκαι ή άδικα στο σκληρό lockdown;» - Ο επικεφαλής του δημοτικου συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης», κ. Ηλ. Τραμπάκουλος, υπογραμμίζει την έλλειψη συνοχής ανάμεσα στις δηλώσεις του Δημάρχου Θηβαίων και τα μέτρα

«Στις ειδήσεις του STAR κατά τις 3 ο δήμαρχος έλεγε ότι η εικόνα που έχει για τον Δήμο Θηβαίων μάς επιτρέπει να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς.

Δύο ώρες μετά μάς έβαλαν σε σκληρό lockdown.

Φαίνεται ότι δεν έχει τη σωστή εικόνα των κρουσμάτων του δήμου μας ή δεν έχει ενημέρωση από τους αρμόδιους.

Εκτός κι αν ισχύουν αυτά που λέει οπότε ο Δήμος Θηβαίων δεν πρέπει να μπει στα σκληρά μέτρα.»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τις ευθύνες των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στη Βοιωτία επιρρίπτει αθηναϊκό μέσο στη δημοτική αρχή του Δήμου Λεβαδέων  

Το «Πρώτο Θέμα» υποστηρίζει πως «κατάργηση του απαγορευτικού της κυβέρνησης για τις εκκλησίες με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Λιβαδειά, έγινε με τις ευλογίες των εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής και τοπικών παραγόντων, οι οποίοι παρευρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό μαζί με πλήθος κόσμου.»

Ακόμη, τονίζει πως κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων των Θεοφανείων, ανάμεσα στους πσιτούς που προσέλευσαν στις εκκλησίες ήταν «ο δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Ταγκαλέγκας, μαζί με τον στενό συνεργάτη του, Δημήτρη Σάκκο, όπως διαπιστώνεται και από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στα τοπικά sites.»

Ακόμη, το αθηναϊκό δημοσιογραφικό site κάνει λόγο για μη τήρηση των μέτρων από ορισμένους κληρικούς κατά τη διάρκεια των Θεοφανείων, αναφέροντας «O Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδειάς, Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία του καθαγιασμού των υδάτων εντός του ναού, ωστόσο κάποιοι ιερείς απέφυγαν να φορέσουν μάσκες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ούτε οι απαραίτητες αποστάσεις. Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου του, μαζί με τον διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, Γιώργο Καλλιαντάση έλαβαν αντίδωρο μαζί με τους υπόλοιπους πιστού.»

«Προσωπική επιλογή να παραβρεθώ στον εορτασμό των Θεοφανείων»

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, αναφερόμενος στο lockdown που τέθηκε σε ισχύ στη Βοιωτία, τόνισε πως «Ίσως βιάστηκε η Πολιτική Προστασία να μας επιβάλει καθεστώς σκληρού lockdown». Σε δηλώσεις του κ. Ταγκαλέγκα στο «Πρώτο Θέμα», ξεκαθαρίζει πως ήταν προσωπική του επιλογή να παρεβρεθεί στον εορτασμό των Θεοφανείων, επισημαίνοντας πως φορούσε μάσκα και διατηρούσε τις πρέπουσες αποστάσεις. Αναφορικά δε με τους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκες, σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», ο κ. Ταγκαλέγκας σχολίασε πως πρόκειται για μια συνηθισμένη εικόνα στους κόλπους της εκκλησίας.