ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΧαλκίδα: Κανονικά στο σχολείο η νηπιαγωγός που τιμώρησε 4χρονη βγάζοντας την στο κρύο

Χαλκίδα: Κανονικά στο σχολείο η νηπιαγωγός που τιμώρησε 4χρονη βγάζοντας την στο κρύο

Χαλκίδα: Κανονικά στο σχολείο η νηπιαγωγός που τιμώρησε 4χρονη βγάζοντας την στο κρύο

Αναμένεται να βγει το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Κανονικά θα συνεχίσει την διδασκαλία της η νηπιαγωγός στο νηπιαγωγείο της Χαλκίδας, η οποία είχε τιμωρήσει ένα 4χρονο κοριτσάκι βγάζοντας το έξω στο κρύο.

Η Γενική Γραμματέας του Υπ. Παιδείας, κ. Αναστασία Γκίγκα, επισήμανε σε δηλώσεις της πως η εκπαιδευτικός θα συνεχίσει την διδασκαλίας και την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγει το πόρισμα από την ένορκη διοικητική εξέταση για την εκπαιδευτικό.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, μέσω του προσωπικού της λογαριασμό της στο Facebook, ανέφερε πως «Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος για περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας με 4χρονο κοριτσάκι, κινητοποιήθηκε αμέσως ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Επικοινώνησα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησα να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας»

Παράλληλα, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «Αυτό που συνέβη είναι ανεπίτρεπτο, ανήκουστο. Όχι μόνο δεν πρέπει να συμβαίνει στη σημερινή εποχή, αλλά είναι συμβάν το οποίο δεν πρέπει να γίνεται ποτέ».

Το περιστατικό

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη βδομάδα στην Χαλκίδα, στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγ. Νικολάου, όπου η δασκάλα του νηπιαγωγείου τιμώρησε ένα 4χρονο κοριτσάκι βγάζοντας το έξω στο κρύο. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται πως το κοριτσάκι έκλαιγε και φώναζε για να την αφήσει η νηπιαγωγός να μπει ξανά στη τάξη.  Η νηπιαγωγός υποστηρίζει πως το 4χρονο κοριτσάκι ήταν «εκτός εαυτού» και πως χτυπούσε την ίδια αλλά και άλλους μαθητές, ενώ παραδέχτηκε πως φέρθηκε υπερβολικά.