ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚαταγγελία για ξύλο, βρισιές και απειλές σε μετανάστες που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους στη Βοιωτία

Καταγγελία για ξύλο, βρισιές και απειλές σε μετανάστες που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους στη Βοιωτία

Καταγγελία για ξύλο, βρισιές και απειλές σε μετανάστες που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους στη Βοιωτία

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας περιγράφει μια απαράδεκτη κατάσταση εργοδοτικής τρομοκρατίας

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Μια ιδιαίτερη σοβαρή καταγγελία φέρνει στη δημοσιότητα ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας, αναφορικά με δύο εργαζόμενους μετανάστες από το Πακιστάν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, φαίνεται πως οι δύο άνδρες, την περασμένη εβδομάδα, ζήτησαν από τον εργοδότη του τα δεδουλευμένα τους, όμως ο εργοδότης «απάντησε με χειροδικίες που αποτέλεσμα είχαν τον, ευτυχώς, ελαφρύ τραυματισμό του ενός συναδέλφου και το σπάσιμο των γυαλιών του ενώ συνεχής ήταν η εξύβριση και οι απειλές.»

Το Συνδικάτο απευθύνθηκε στην αστυνομία, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωση αναφέρει πως την προηγούμενη Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, ο εργοδότης επισκέφθηκε το σπίτι ενός από τους καταγγέλλοντες, όπου τον χτύπησε ξανά και τον απείλησε, όπως αναφέρει το Συνδικάτο, πως «αν συνεχίσει θα ξανάρθουν για να του κάψουν το σπίτι.»

Διαβάστε αναλυτικά την σοκαριστική ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας:

«Την προηγούμενη εβδομάδα δύο συνάδελφοι μετανάστες από το Πακιστάν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους από γνωστό εργολάβο της περιοχής των Οινοφύτων. Εκείνος απάντησε με χειροδικίες που αποτέλεσμα είχαν τον, ευτυχώς, ελαφρύ τραυματισμό του ενός συναδέλφου και το σπάσιμο των γυαλιών του ενώ συνεχής ήταν η εξύβριση και οι απειλές. Το γεγονός με άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου μας καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ζητήθηκε να κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες. Μάλιστα και στο παρελθόν ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει απασχολήσει τις αρχές.

Τη Τετάρτη 27/01/21, ο ίδιος μαζί με άλλο ένα τσιράκι του πήγαν στο σπίτι του καταγγέλλοντα, τον ξαναχτύπησαν και φεύγοντας τον απείλησαν πως αν συνεχίσει θα ξανάρθουν για να του κάψουν το σπίτι. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου για τις πρώτες βοήθειες και ύστερα μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα Σχηματαρίου για να καταγγείλει και το νέο γεγονός.

Ως Συνδικάτο καταγγέλλουμε τα συγκεκριμένα περιστατικά και τον συγκεκριμένο εργολάβο και ζητάμε άμεσα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, πριν να είναι αργά.

Τέλος, τις ευθύνες τους πρέπει να αναλάβουν και οι εταιρείες που συνεργάζονται με τον συγκεκριμένο εργολάβο, όπως μεγάλες αποθήκες σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Οινοφύτων, γιατί ανέχονται και υποθάλπουν τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες.»