ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Μήπως κάτι δεν κάνουν σωστά;»

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Μήπως κάτι δεν κάνουν σωστά;»

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Μήπως κάτι δεν κάνουν σωστά;»

«Αραγε σε τρεις βδομάδες που εφαρμόστηκαν τα μέτρα δεν θα έπρεπε να είχαν αποδώσει; Μήπως κάτι δεν κάνουν σωστά;»

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ασκεί δριμύτατη κριτική προς την κυβέρνηση, αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας πως «Τα σχολεία παραμένουν απροστάτευτα και ανοίγουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία». Αναφορικά με την οικονομία, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας τονίζει πως «Η οικονομία παραπαίει και κυρίως οι μικροεπιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση. Η κοινωνία αγανακτεί, θυμώνει και βράζει αλλά δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί, αφού τα νέα αστυνομικά μέτρα την τρομάζουν.»

Η ανακοίνωση:

«Εδώ και 86 ημέρες η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η κυβέρνηση ανοιγοκλείνει την αγορά κατασκευάζοντας προσδοκίες.

Τα σχολεία παραμένουν απροστάτευτα και ανοίγουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σήμερα 1/2/2021, ενώ στο Υπουργείο Υγείας ανήσυχοι λόγω αύξησης των κρουσμάτων πραγματοποιείται σύσκεψη για να ελέγξουν την κατάσταση.

Η αναγκαιότητα των μαζικών τεστ παραβλέπεται. Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και τα ΜΜΕ πασχίζουν να δημιουργήσουν μια πλαστή εικόνα ελπίδας.

Η οικονομία παραπαίει και κυρίως οι μικροεπιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση. Η κοινωνία αγανακτεί, θυμώνει και βράζει αλλά δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί, αφού τα νέα αστυνομικά μέτρα την τρομάζουν. 

Η Βοιωτία για τρεις συνεχόμενες βδομάδες βρέθηκε υπό το καθεστώς του κόκκινου lockdown και για τους Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας συνεχίζεται η ίδια κατάσταση για τη βδομάδα που διανύουμε, χωρίς να ξέρουμε πόσο θα συνεχιστεί ακόμα. Η λογική του «βλέπουμε και κάνουμε» δεν μας επιτρέπει να αποκλείσουμε την συνέχιση του μέτρου.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αναρωτιόμαστε;

Αραγε σε τρεις βδομάδες που εφαρμόστηκαν τα μέτρα δεν θα έπρεπε να είχαν αποδώσει; Μήπως κάτι δεν κάνουν σωστά;

Μήπως θα έπρεπε να παρακολουθήσουν την περιοχή περισσότερο προσεκτικά; Δεν ακούσανε τις τοπικές κοινωνίες που φωνάζουν; Τα εργοστάσια…τα εργοστάσια. Δεν ακούνε τα σωματεία των εργαζομένων που φωνάζουν για τα ελλιπή μέτρα στους εργασιακούς χώρους; Δεν άκουσαν το Εργατικό Κέντρο Θήβας που έκρουσε εδώ και μέρες τον κώδωνα του κινδύνου; ?ραγε ποιος ελέγχει την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους; Ποιος θα προστατεύσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία; Τους επιθεωρητές εργασίας που θα μπορούσαν να κάνουν κάποιους ελέγχους και να υποχρεώσουν τα αφεντικά σε κάποια μέτρα, τους εγκατέλειψαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν.

Η προέλευση των κρουσμάτων δεν ανακοινώνεται γιατί θα δείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Τι μας απομένει να κάνουμε;

Να απευθυνθούμε στις τοπικές αρχές ( Περιφέρεια, Δήμους κλπ), και να τους ζητήσουμε να ορθώσουν το ανάστημά τους απαιτώντας μέτρα στους εργασιακούς χώρους και τακτικούς ελέγχους στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε οικισμούς Ρομά, καθώς και ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό και την τεχνολογική υποδομή των Νοσοκομείων της Βοιωτίας, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να μας ενημερώνουν.»