ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟρκίστηκε ο Θηβαίος Ιωάννης Κτιστάκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ορκίστηκε ο Θηβαίος Ιωάννης Κτιστάκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ορκίστηκε ο Θηβαίος Ιωάννης Κτιστάκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Θηβαίος κ. Ιωάννης Κτιστάκης, ο οποίος εξελέγει, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) ως δικαστής για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ορκίστηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στη θέση του.

Ο κ. Λευτέρης Κτιστάκης, αναφέρθηκε, λακωνικά, στην ορκωμοσία του αδελφού του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέροντας: «Σημαντική ημέρα η χθεσινή για την οικογένειά μας. Και συγκινητική.»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το βιογραφικό του Θηβαίου κ. Ι. Κτιστάκη

O κ. Ιωάννης Κτιστάκις είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ειδικεύεται στη διεθνή προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Έχει διατελέσει μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Αθήνα, ιδρυτικός νόμος 2667/1998) και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία (Βιέννη, Ευρωπαϊκή Ένωση). Έχει συγγράψει 4 μονογραφίες, έχει επιμεληθεί 5 συλλογικούς τόμους και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και σχόλια νομολογίας. Δικηγορεί στον Αρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει κερδίσει 56 υποθέσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο), εκ των οποίων 3 στη μεγάλη Ολομέλεια. Από το 2009 είναι ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.