ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΠαράταση στη προθεσμία φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων στους πληγέντες Δ. Χαλκιδέων και Δ. Διρφύων Μεσσαπίων

Παράταση στη προθεσμία φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων στους πληγέντες Δ. Χαλκιδέων και Δ. Διρφύων Μεσσαπίων

Παράταση στη προθεσμία φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων στους πληγέντες Δ. Χαλκιδέων και Δ. Διρφύων Μεσσαπίων

Συνεχείς παρεμβάσεις πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας, κ. Κεδίκογλου, για το εν λόγω θέμα

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, είχε πραγματοποιήσει συνεχείς παρεμβάσεις αναφορικά με την έκδοση νέας παράτασης της πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή στην Εύβοια στις 8 και 9 Αυγούστου 2020 μετά και τη λήξη της προθεσμίας στις 8 Φεβρουαρίου 2021.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Ευβοίας με επιστολή του είχε ζητήσει, όπως και αποφασίσθηκε στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19, να παραταθεί η περίοδος αναστολής είσπραξης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, αντίστοιχα να δοθεί παράταση και για τους πλημμυροπαθείς των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, ασχέτως εάν έχουν επαγγελματική ιδιότητα ή είναι φυσικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παράταση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, και του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων η οποία θα ισχύει έως και 9 Αυγούστου 2021, καθώς όπως υπογραμμίζεται, εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 8 και 9 Αυγούστου 2020 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.