ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕνημέρωση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητάει η «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνη»

Ενημέρωση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητάει η «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνη»

Ενημέρωση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητάει η «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνη»

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης», μέσω επιστολής της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, κ. Κώστα Χαρέμη, στην οποία ζητούν να τεθεί σε «προ ημερησίας διατάξεως» συζήτηση με στόχο την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Όπως ήδη γνωρίζετε το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η Κυβέρνηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία λήγει στις 18/03/2021, βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατάθεσης στη Βουλή για την ψήφισή του.

Μας προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει προς ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προς τούτο ΖΗΤΑΜΕ να το θέσετε σε «προ ημερησίας διατάξεως» συζήτηση με την μορφή του κατεπείγοντος στην προσεχή συνεδρίαση 17/03/2021, προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να τοποθετηθούν τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, αφού οι ρυθμίσεις είναι καθοριστικές για την λειτουργία του θεσμού στο άμεσο μέλλον.

Πρότασή μας επίσης είναι η έκδοση ψηφίσματος το οποίο θα αποσταλεί τόσο στα ανώτερα συντονιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης όσο και στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Σχέδιο ψηφίσματος επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε πριν την συνεδρίαση, προκειμένου το τελικό κείμενο να διαμορφωθεί με απόφαση όλων μας.

Ηλίας Τραμπάκουλος

Δημήτριος Αλεξάνδρου

Κώστας Βενιζέλος

Θωμάς Κιούσης

Αθηνά Νόκα

Παναγιώτης Περαματζής

Σταμάτης Χαλβατζής»