ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης του Ανδρέα Κουτσούμπα στο «radiothiva.gr»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης του Ανδρέα Κουτσούμπα στο «radiothiva.gr»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης του Ανδρέα Κουτσούμπα στο «radiothiva.gr»

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα στους Δήμους της Βοιωτίας - Συνεχή επαφή του Βουλευτή με τους Δημάρχους του Νομού

Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, μίλησε στο «radiothiva.gr» για την πρόσφατη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Στ. Πέτσα, αλλά και για μια σειρά από άλλα ζητήματα που αφορούν την Βοιωτία.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως «η πολιτική μου παρουσία και η δραστηριοποίηση ήταν συνεχής, διαρκής, καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής μου θητείας, τόσο μετά την εκλογή του καλοκαιριού, που είχαμε την ευχέρεια να επικοινωνούμε με τον κόσμο, όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημία», τονίζοντας πως πραγματοποιεί μια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να βοηθήσει «τη περιφέρεια και τους δήμους στα καινούρια προγράμματα που υπάρχουν, ή τα παλιά, να προβούμε σε νέα έργα που θα αναβαθμίζουν τις πόλεις μας, τις περιφέρειες μας και θα δίνουν μια ανάσα ζωής περισσότερο στη κοινωνία, στους πολίτες.»

Συνάντηση Κουτσούμπα - Πέτσα για τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Σχετικά με την συνάντησή του με τον κ. Πέτσα, όπου εγκρίθηκαν 600.000 ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας καθώς και 134.694 ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου από δικαστικές αποφάσεις, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και για τους υπόλοιπους Δήμους του νομού. «Είναι γεγονός πως ο Δήμος Αράχωβας πήρε μια έκτακτη επιχορήγηση γιατί είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές από δικαστικές αποφάσεις και αποφάσισε η πολιτεία να τον ενισχύσει για να μπορεί να ανασάνει, να μπορεί να προχωρήσει λίγο περισσότερο, να μην επιβαρύνεται ο δικός του οικονομικός προϋπολογισμός, και βεβαίως ένα έργο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είχε ξεκινήσει τη πρώτη φορά και δεν είχε φτάσει σε υλοποίηση με τον κ. Αυγενάκη, και σήμερα φτάνει στο ποσό των 600.000 χιλιάδων. Μίλησα και με τους άλλους δημάρχους, Αλιάρτου και Λιβαδειάς και στη Θήβα είμαστε σε συνεννόηση, με όλους θα μιλήσουμε.»  

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

22 εκατ. ευρώ στους μεγάλους Δήμους της Βοιωτίας από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως θα ζητήσει από τους Δημάρχους της Βοιωτίας να αποστείλουν μια προτεραιοποίηση των έργων που θέλουν μέσω του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «τα λεφτά ναι μεν είναι αρκετά αλλά όχι όμως και για όλα τα έργα που δικαίως ζητάνε όλοι οι δήμαρχοι.» Αναφορικά δε με τους Δήμους Θηβαίων και Λεβαδέων, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως υπάρχει ένα σημαντικό ποσό για τους δύο αυτούς δήμους, πάνω από 22 εκατ. ευρώ, ενώ για τους μικρότερους δήμους του νομού υπάρχουν πάνω από 12 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ενώ αναμένεται μέχρι το πάσχα να έχουν γίνει και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις καθώς θα έχει συναντήσεις ο κ. Κουτσούμπας με τους δημάρχους αλλά και με τον κ. Πέτσα.

Σε διαρκή επικοινωνία με τους Δημάρχους της Βοιωτίας βρίσκεται ο κ. Κουτσούμπας

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επίσκεψη που είχε, μαζί με τον Δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Ντασιώτη, τον Υπ. Μεταφορών και Υποδομών, κ. Καραμανλή, για τις ζημιές που είχε υποστεί ο Δήμος από τη θεομηνία, με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να τονίζει πως βγήκε ένα σημαντικό κονδύλι για τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, 350.000 ευρώ. «Και νωρίτερα είχαμε ενισχύσει τον Δήμο Αλιάρτου, όπως και τον Δήμο Θηβαίων, με εγκαταστάσεις, σε γήπεδα και αλλού. Και άλλη παρέμβαση είχαμε κάνει με τον Δήμο Θηβαίων και με τον Δήμο Ορχομενού. Με τον Δήμο Τανάγρας μπορώ να σας πω ότι είμαι σε συνεχής επαφή, ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα αυτά και παρεμβαίνει αστραπιαία και τα λύνει μόνος του και είναι προς τιμή του αυτό και των δημοτών που τον εκλόγων.»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δασικοί χάρτες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις

Ο κ. Κουτσούμπα μίλησε στη συνέχεια για την Τ.Κ. Ελαιώνα, όπου ζήτησε «να δοθεί και το θεωρώ δίκαιο, μια πρόσβαση, να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στις περιουσίες τους οι άνθρωποι που τόσα χρόνια επικοινωνούσαν μέσω αυτής της διόδου. Νόμιζω όμως πως το σημαντικότερο, κύριε Γιώργο, είναι αυτό που ανέδειξε εχθές η κυβέρνηση και έχει σημασία να το πω τώρα. Προχθές το βράδυ με είχαν ρωτήσει κάτοικοι των ευρύτερων περιοχών, Δήμος Λιβαδειάς, Ορχομενού, με είχαν ενημερώσει δικοί σας άνθρωποι από τη Θήβα, αγρότες, από το Πλατανάκι, το Μουρίκι, που ήταν και κτηνοτροφικά χωριά, γιατί μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, δημιουργήθηκε και έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.» Αναλυτικότερα, ανέφερε πως σε επικοινωνία του με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με έγγραφο προς τον κ. Σκρέκα και τον κ. Λιβανό, και μέσα σε λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, κάλεσε σύσκεψω με τους αρμόδιους Υπουργούς και ανέδειξαν το θέμα αυτό. «Είμαι πράγματι χαρούμενος που μπόρεσα και μπορέσαμε και σαν Κυβέρνηση, όχι μόνο εγώ προσωπικά, να αναδείξουμε και πήραν αυτές τις αποφάσεις, ζητώντας κιόλας αν μπορεί να γίνει μια νομοθετική παρέμβαση, μια ερμηνευτική εγκύκλιος.» Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν οικογένειές που έχουν συμβόλαια και καλλιεργούν εκτάσεις από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούμε να πούμε τώρα, μετά από 100-80 χρόνια, ότι αυτά είναι δασικά και μην τα καλλιεργείται. Προσέξτε να δείτε, και έχει και αυτό σημασία, όταν το ίδιο το κράτος είχε συνδράμει στην καλλιέργεια αυτών, δηλαδή επιδοτούσε, έπαιρνε φόρους για αυτό, γινόταν αγοραπωλησίες, κληρονομικά, πλήρωναν τα πάντα και έρχεσαι τώρα και λες είναι δασικό, εκεί ξεφεύγουμε.»