ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣτο 22,7% η ανεργία στην Στερεά Ελλάδα - Το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: Στερεά Ελλάδα  ΕΛΣΤΑΤ  Ανεργία 

Στο 22,7% η ανεργία στην Στερεά Ελλάδα - Το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα

Στο 22,7% η ανεργία στην Στερεά Ελλάδα - Το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα

Μονάχα 3.6 εκατομμύρια εργαζόμενοι υπάρχουν στη χώρα

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ΕΛΣΤΑΤ, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού για το Α΄ τρίμηνο του 2021. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο Α` τρίμηνο, λόγω των μέτρων που εφαρμόστηκαν, επηρεάστηκε η αγορά εργασίας καθώς και η δυνατότητα συλλογής των στοιχείων.

Αναλυτικότερα, 3.625.061 απασχολούνται, παρουσιάζοντας μια μείωση της τάξεως του 6.5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, 745.414 άτομα είναι άνεργα, παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους δεν παρατηρείται σημαντική μεταβολή.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.700.344 άτομα. Ειδικότερα, τα άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού κάτω των 75 ετών, ανήλθαν σε 3.507.973 άτομα. Το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 7,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Έρευνα Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ( 1ο Τρίμηνο 2021 ) by Γιώργος Πέππας on Scribd

Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει πως, σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2020, η απουσία από την εργασία μειώθηκε κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας και ενέργειας, του εμπορίου, των ξενοδοχείων, εστιατορίων, μεταφορών και επικοινωνιών καθώς και στον τομέα των χρηματοπιστωτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Οι ώρες εργασίας παρουσίασαν μικρή μείωση στους τομείς της γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας και μικρή αύξηση στους κλάδους του εμπορίου, των ξενοδοχείων, εστιατορίων, μεταφορών και επικοινωνιών.

«Πρωτειά» της Στερεάς Ελλάδας στην ανεργία

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας έως 24 ετών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται στους άνδρες, στα άτομα ηλικίας 30 - 44 ετών, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα άτομα ξένης υπηκοότητας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.