ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην θωράκιση της προστασίας των πολιτών από τους σεισμούς στη Θήβα ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Την θωράκιση της προστασίας των πολιτών από τους σεισμούς στη Θήβα ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Την θωράκιση της προστασίας των πολιτών από τους σεισμούς στη Θήβα ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

«Απαιτείται θωράκιση της προστασίας των πολιτών μετά την πολυήμερη έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Δήμο Θηβαίων»

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση-ερώτηση προς τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα, τον Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, τον Υπ. Εσωτερικών, κ. Βορίδη, τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, την Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κεραμέως, και τον Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, ζητά να διερευνεθεί εξονυχιστικά η πολυημερής σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στο Δήμο Θηβαίων και των τυχόν αιτιών της με στόχο την απόλυτη προστασία των πολιτών.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η αυξανόμενη και επαναλαμβανόμενη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη περιοχή του Δήμου Θηβαίων, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι πρόκειται για φαινόμενο που δεν συντρέχει ανησυχία, σε κάθε περίπτωση έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και φόβο για μια πιθανή μελλοντική σεισμική δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας.

Τονίζεται επίσης ότι το τμήμα πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων άμεσα και έγκαιρα ενημέρωσε τους δημότες για τα μέτρα προφύλαξης όταν γίνεται σεισμός, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και είναι σε εγρήγορση, ενώ στις 11 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Θήβας, παρουσία του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπου αποφασίστηκε η περιοχή να μπει σε επιφυλακή.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ενδελεχή και σε βάθος διερεύνηση της πολυήμερης έντονης σεισμικής δραστηριότητας που έχει παρατηρηθεί στο Δήμο Θηβαίων και των τυχόν αιτιών της.

Επίσης, ερωτώνται τί και πότε θα πράξουν για την έγκυρη, επίσημη και έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού αλλά και εάν θα υπάρξουν εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών έλεγχοι των κτιρίων που στεγάζονται τα σχολεία και γενικότερα οι δημόσιες υπηρεσίες, υποδομές και ζητείται η πλήρης ενημέρωση των πολιτών.