ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈκκληση του Δήμου Τανάγρας για περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης νερού

Έκκληση του Δήμου Τανάγρας για περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης νερού

Έκκληση του Δήμου Τανάγρας για περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης νερού

Ειδικά στις περιοχές Σχηματαρίου και Δηλεσίου - Σε περίπτωση που δεν μειωθεί η άσκοπη κατανάλωση θα γίνουν διακοπές στο δίκτυο

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Τανάγρας απευθύνει έκκληση προς τους δημότες του ως προς τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης νερού, ειδικά στις περιοχές του Σχηματαρίου, της Οινόης, των Οινοφύτων και Δηλεσίου. Ο Δήμος αναφέρει πως παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους η κατανάλωση δεν έχει περιοριστεί σημαντικά και παρακαλεί τους κατοίκους να μειώσουν περαιτέρω τις άσκοπες καταναλώσεις για τις επόμενες ημέρες (ποτίσματα, πλυσίματα δρόμων, ανοιχτές βρύσες, κλπ.) για να μην παραστεί η ανάγκη να γίνουν από το Δήμο προγραμματισμένες διακοπές περιοχών του δικτύου κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι αναγκαίο να μπορέσουν και οι περιοχές του δικτύου που βρίσκονται σε “υψηλά” υψομετρικά σημεία, να μπορούν να υδροδοτούνται κανονικά.

Επίσης παρακαλούνται οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, να χρησιμοποιούν το νερό ΜΟΝΟ για τις ανάγκες των κοινοχρήστων χώρων και όχι για άλλους λόγους, πέραν αυτών για τις οποίες έχουν υδροδοτηθεί.

Σε περίπτωση υπερκατανάλωσης νερού σε βιομηχανικές μονάδες για τις προσεχείς ημέρες, ο Δήμος θα αναγκαστεί να κάνει διακοπές νερού στις συγκεκριμένες μονάδες.

«Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και την συνεργασία όλων μας, για να μπορέσουμε να περάσουμε τις δύσκολες αυτές μέρες του καύσωνα, χωρίς πρόσθετα προβλήματα.

Είναι απαραίτητο να έχουμε γεμάτες τις δεξαμενές μας, διότι σε τυχόν περίπτωση διακοπής ρεύματος λόγω των δύσκολων θερμοκρασιακών συνθηκών που υπάρχουν, το πρόβλημα υδροδότησης θα γίνει εντονότερο και για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για ολόκληρο το Δήμο μας» αναφέρει ο Δήμαρχος, κ. Βασίλης Περγάλιας.