ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στο radiothiva.gr - «Χαριστική βολή» τα νέα μέτρα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στο radiothiva.gr - «Χαριστική βολή» τα νέα μέτρα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στο radiothiva.gr - «Χαριστική βολή» τα νέα μέτρα

Ελάχιστη η κίνηση στα μαγαζιά της Λιβαδειάς - Χαμηλά η ψυχολογία των επιχειρηματιών - Καμία προοπτική βελτίωσης

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, μίλησε στο radiothiva.gr για την επικαιρότητα και τα νέα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση.

Ο κ. Αγνιάδης αναφέρθηκε στα μέτρα που λήφθηκαν και αναμένεται να ληφθούν, χαρακτηρίζοντας τα ως «χαριστική βολή» στην αγορά και «ειδικά στους επιχειρηματίες της εστίασης και του λιανεμπορίου, πρώτα βέβαια η εστίαση τα περνάει όλα αυτά. Δυστυχώς είμαστε όμηροι της αρνητικής εξέλιξης της πανδημίας.»

Όσο αφορά τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο κ. Αγνιάδης τόνισε πως «πρέπει ορισμένοι ανεγκέφαλοι, για εμένα, να προσγειωθούν για το γενικό καλό. Από εκεί και πέρα τα σκαμπανεβάσματα της πολιτείας και αυτά έχουν μια μικρή μερίδα ευθύνης, όλα όμως τα πληρώνει η αγορά χωρίς να φταίει. Και όπως γνωρίζεται επειδή η αγορά δεν είναι μόνο οικονομικά συμφέροντα, είναι και ψυχολογία, αυτή τη στιγμή η ψυχολογία μας είναι στο μηδέν.» Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισήμανε πως υπάρχει ανάγκη για ανάταση της ψυχολογίας στην αγορά, «για να δούμε το μέλλον πως θα το αντιμετωπίσουμε γιατί πολλοί από εμάς δυστυχώς δεν θα είμαστε στον ρυθμό της αγοράς.»

Ακόμη, ο κ. Αγνιάδης υπογράμμισε πως στη παρούσα φάση γίνεται προσπάθεια διαφύλαξης της βιωσιμότητας της αγοράς, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει ομοφωνία στην επιστημονική κοινότητα, «να μην υπάρχουν αυτές οι διαφορές εκτιμήσεων της πανδημίας που μόνο κακό φέρνει στην κοινωνία».

Αναφορικά με τις προσπάθειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για τόνωση της αγοράς, ο κ. Αγνιάδης δήλωσε πως ήταν καλές προσπάθειες υπογραμμίζοντας πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας «στέκονται δίπλα στην επιχειρηματική κοινότητα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην κίνηση της αγοράς στη Λιβαδειάς, σημιεώνοντας πως «εκτός από 2-3 μέρες λόγω εορτών για μερικά δωράκια, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κίνηση, και την πληρώνει και το λιανεμπόριο πρώτα βέβαια η εστίαση. Δεν έχουμε κάποια προοπτική βελτίωσης αυτή τη στιγμή, περιμένουμε και τα καινούρια μέτρα, περιμένουμε και την εξέλιξη της πανδημίας, που δεν σας κρύβω έχει φοβήσει πολύ κόσμο.»