ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπισήμανση του Αντιδημάρχου Υγείας Δήμου Θηβαίων για το κλείσιμο των σχολείων

Επισήμανση του Αντιδημάρχου Υγείας Δήμου Θηβαίων για το κλείσιμο των σχολείων

Επισήμανση του Αντιδημάρχου Υγείας Δήμου Θηβαίων για το κλείσιμο των σχολείων

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας του δήμου Θηβαίων, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook επισήμανε την προσοχή για το κλείσιμο των σχολείων, αναφέροντας ότι εάν οι μαθητές «κυκλοφορούν σε διάφορες καφετέριες, πολυκαταστήματα, φροντιστήρια ή αθροίζονται σε συγκεντρώσεις κάπου αλλού», το κλείσιμο των σχολείων δεν έχει κανένα νόημα, καθώς «Αν το παιδί που έχει μολυνθεί και μέχρι να αναπτύξει συμπτώματα που θα μας δείξουν ποιο κόλλησε και ποιο όχι συνεχίσει να κυκλοφορεί σε πολυσύχναστους χώρους, τότε θα κολλήσει μοιραία και πολλούς άλλους.»

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καμούτση: 

Το κλείσιμο των σχολείων δεν αποφασίσθηκε για να κάνουν πρόωρες διακοπές οι μαθητές και ασφαλώς ούτε για να μην εργασθούν οι Δάσκαλοι.

Το κλείσιμο των σχολείων έχει νόημα, ΜΟΝΟ αν τα παιδιά μείνουν περιορισμένα στο σπίτι τους και ΔΕΝ κυκλοφορούν σε διάφορες καφετέριες, πολυκαταστήματα, φροντιστήρια ή αθροίζονται σε συγκεντρώσεις κάπου αλλού.

Αν αυτό γίνει τότε δεν έχει κανένα νόημα το κλείσιμο του σχολείου. Αν το παιδί που έχει μολυνθεί και μέχρι να αναπτύξει συμπτώματα που θα μας δείξουν ποιο κόλλησε και ποιο όχι συνεχίσει να κυκλοφορεί σε πολυσύχναστους χώρους, τότε θα κολλήσει μοιραία και πολλούς άλλους.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά το πιο πιθανό είναι πως αν μολυνθούν μπορεί να μην έχουν και κανένα σύμπτωμα ακόμα, κάτι που σημαίνει πως θα είναι μια κρυφή περιφερόμενη υγειονομική βόμβα.

Επομένως εσείς σαν γονείς φέρετε την ευθύνη για να συμβουλεύσετε τα παιδιά σας και να τα πείσετε να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Το κέντρο λοιμώξεων της Αμερικής (CDC), μέσα στις πολλές οδηγίες για το κλείσιμο των σχολείων, γράφει:

"Αποθαρρύνετε τους μαθητές και το προσωπικό από τη συγκέντρωση ή την κοινωνικοποίηση οπουδήποτε. Αποθαρρύνετε συναντήσεις παιδιών σε μέρη όπως το σπίτι ενός φίλου, ένα αγαπημένο εστιατόριο, καφέ ή το τοπικό εμπορικό κέντρο".
Μην αφήσουμε αυτό το μέτρο να ακυρωθεί στην πράξη.